Hrušková bábovka s kúskami bielej čokolády fotorecept
Foto: chica114
Rýchla a veľmi dobrá bábovka :-)
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 hrnček (roztopená) |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 tabuľky |
|
5 PL nakrájané na kocky |
|
|
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Použila som hrnček s objemom 250 ml. Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, kryštálového cukru, vanilkového cukru, roztopenej Hery, vajec, citrónovej šťavy a kakaa vymiešame cesto.
-
2
Hrušky a čokoládu si nakrájame na malé kocky a pridáme do cesta.
-
3
Rozmiešame a vylejeme cesto do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme asi 50 minút, každý nech si odsleduje zápalkou.
-
4
Môžete použiť aj opačný variant, to znamená, že urobíte biele cesto a tmavú čokoládu. Hotovú upečenú a vychladnutú bábovku polejeme bielou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že ju roztopíme na vodnom kúpeli s trochou Cery.
Ďakujem pekneee
Ďakujem pekne. Kľudne môžeš použiť trošku mliečka tak, že v ňom rozmiešaš kakao :-)
Rádo se stalo, milá @Chica114 , jde o to, že jsi měla dost husté těsto, proto ty vzduchové bubliny v řezu, zlatíčko. Když by si dala mléčka moc, bude těsto řídké a blbo sa bude piect - přiškvrkne se na obvodě a v strede ostane surové. Vidím to na 1 dcl mléka - už i proto, že hrušky jsou mokré, víc tekutiny by mohlo dělat paskudu. Vyzkúšaj, když budeš piect podruhé. Jsi šikulka!
Ďakujem ti pekne, určite sa oplatí vyskúšať, budem od teba čakať foto☺
Ďakujem Siisa, si milá
Ahoj Cesminka☺ veľmi pekne ti ďakujem za tvoj milý komentárik ktorý ma veľmi potešil. A áno je naozaj výborná, vyskúšaj a uvidíš :-)