Hruška v tieni
Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
120 g |
|
0,4 l |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
4 g |
|
5 g |
|
30 g |
|
0,1 dl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hrušku očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadierka. Vložíme do jablkového džúsu s citrónovou šťavou a pošírujeme asi 2–3 minúty. Vyberieme a vložíme do studenej vody spolu s citrónovou šťavou.
- 2
Do teplého džúsu vsypeme pšeno s hrozienkami, dosladíme javorovým sirupom a varíme asi 20 minút.
- 3
Brusnicový džem prevaríme s 2 dl vody spolu s agarom, vymixujeme a odstavíme.
- 4
Pšeno uložíme do formy, prelejeme brusnicami, vložíme pošírovanú hrušku a necháme stuhnúť.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu