Hruška v tieni

Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
Hruška v tieni
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

120 g
0,4 l
1 ks
1 ks
4 g
5 g
30 g
0,1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrušku očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadierka. Vložíme do jablkového džúsu s citrónovou šťavou a pošírujeme asi 2–3 minúty. Vyberieme a vložíme do studenej vody spolu s citrónovou šťavou.

  2. 2

    Do teplého džúsu vsypeme pšeno s hrozienkami, dosladíme javorovým sirupom a varíme asi 20 minút.

  3. 3

    Brusnicový džem prevaríme s 2 dl vody spolu s agarom, vymixujeme a odstavíme.

  4. 4

    Pšeno uložíme do formy, prelejeme brusnicami, vložíme pošírovanú hrušku a necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
  • Bezmäsité jedlá
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Koláče
  • Varené
  • Diskusia k receptu