Hruška v tieni
Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Hrušku očistíme, rozkrojíme na štvrtiny a vyberieme jadierka. Vložíme do jablkového džúsu s citrónovou šťavou a pošírujeme asi 2–3 minúty. Vyberieme a vložíme do studenej vody spolu s citrónovou šťavou.
- 2
Do teplého džúsu vsypeme pšeno s hrozienkami, dosladíme javorovým sirupom a varíme asi 20 minút.
- 3
Brusnicový džem prevaríme s 2 dl vody spolu s agarom, vymixujeme a odstavíme.
- 4
Pšeno uložíme do formy, prelejeme brusnicami, vložíme pošírovanú hrušku a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu