Foto: danculka
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
350g |
|
30g |
|
1/2kl |
|
250ml |
|
1/2 kocky |
|
50g |
|
1 + 1 na potretie |
|
1/2kl |
|
250g |
|
70g |
|
1ks |
|
1pl |
|
2 strapce večšie |
|
Postup
-
1
Časť cukru,mlieko,droždie použijeme na kvások,všetko ostatné pripravíme v mise a to múku, vajce, zbytok cukru , soľ, prášok do pečiva,mäkké maslo,trošku si necháme na vymastenie keramického pekáča a keď kvások podkysne zamiesime cesto a necháme ho kysnuť,počas kysnutie raz dva krát preniesime,,,,
-
2
3/4 cesta dáme vyvaľkané do vymasteného pekáča, na spodok dáme na husto hrozno...
-
3
na vrch hrozna dáme vymiešaný tvaroh s cukrom,vajcom a 1pl polohrubej múky...
-
4
no a na vrchu urobíme ozdobu ,so zvyšného cesta,čo sme si nechali a všetko potrieme vajíčkom a dáme piecť...pri180,tak40 min...
-
5
po upečení necháme vychladnúť a môžeme krájať..vidíme dovnútra koláča,je tam dostatok všetkého,dobrú chuť!
Diskusia k receptu