Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím fotorecept
Foto: olinecka
Rýchly, jednoduchý, výborný.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (3 dl) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1 hrnček (2 dl) |
|
1 bal. |
|
500 g |
|
200 ml (16-18 %) |
|
2 ks |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4 ks (čerstvé ovocie alebo ovocie z kompótu) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
Vajíčka, cukor vyšľaháme do penista, striedavo pridáme olej, vlažné mlieko. Múku hladkú, polohrubú a prášok do pečiva preosejeme a po častiach vmiešame na miernych otáčkach mixéra do vaječného základu. Tvaroh a zbytok surovín premiešame spolu, nektárinky nakrájame na malé kocky alebo mesiačiky. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto.
-
4
Tvarohovú plnku rozotrieme na cesto, rozložíme kúsky alebo mesiačiky ovocia.
-
5
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40-45 minút do zlatista.
-
6
Upečený a vychladnutý koláč pokrájame na rezy, kocky podľa seba a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Ďakujem, som rada že sa recept páči komentár potešil.
Helenka som rada, že si si našla čas nahliadnuť do receptu a prečítať, ďakujem.