Hrnčekový koláč fotorecept
Foto: nikola166
Jednoduchý, rýchly, dlho vláčny koláčik.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (mleté) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml. Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky a premiešame. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny.
-
2
Do tekutej zmesi postupne pridávame sypké suroviny. Miešame vareškou, nie mixérom.
-
3
Cesto vylejeme na plech (30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C 20 minút. Pozor, aby ste cesto nepiekli príliš dlho, malo by ostať vláčne.
-
4
Pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu vlejeme do kastrólika a necháme zohriať, nesmie vrieť. Vložíme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Samozrejme, môžte použiť aj horkú čokoládu, nám chutí viac s mliečnou.
-
5
Polevu nalejeme na upečený koláčik a necháme stuhnúť.
-
6
Môžte ozdobiť mletými orechmi, kúskami vlašských orechov či mandlí.
ďakujem pekne :)
Ahojík, podle mě je to variabilní recept, dá se kakaa ubrat či ho vynechat, přidat o trochu víc ořechů či kokos, aby těsto trochu víc zhoustlo /kakao zahusťuje/. Hezkou neděli!
ja ďakujem za vyskúšanie receptu :) presne ako píše @haji , každý si môže recept upraviť podľa chuti, ubrať kakao, pridať orechy, časť mletých orechov nahradiť sekanými atď.