Kakaový koláč
Kakaový koláč

Hrnčekový koláč fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 28. marca 2020
Hrnčekový koláč (fotorecept)
Foto: nikola166

Jednoduchý, rýchly, dlho vláčny koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 bal.
1 ks
1 hrnček
1 hrnček (mleté)
1/2 hrnčeka
1 PL
4 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 PL
Čokoládová poleva:
200 g
150 ml




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml. Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky a premiešame. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tekutej zmesi postupne pridávame sypké suroviny. Miešame vareškou, nie mixérom.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na plech (30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C 20 minút. Pozor, aby ste cesto nepiekli príliš dlho, malo by ostať vláčne.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu vlejeme do kastrólika a necháme zohriať, nesmie vrieť. Vložíme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Samozrejme, môžte použiť aj horkú čokoládu, nám chutí viac s mliečnou.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polevu nalejeme na upečený koláčik a necháme stuhnúť.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžte ozdobiť mletými orechmi, kúskami vlašských orechov či mandlí.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, vděčný receptík, fajn suroviny, detailní postup, krásné foto! Jsi šikulka! Obdivuji tvoji preciznost rezu hotového koláča!!
haji
@paploska (29.3.2020 10:10)
Ahojík, podle mě je to variabilní recept, dá se kakaa ubrat či ho vynechat, přidat o trochu víc ořechů či kokos, aby těsto trochu víc zhoustlo /kakao zahusťuje/. Hezkou neděli!
nikola166
@paploska (29.3.2020 10:10)

ja ďakujem za vyskúšanie receptu :) presne ako píše @haji , každý si môže recept upraviť podľa chuti, ubrať kakao, pridať orechy, časť mletých orechov nahradiť sekanými atď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia