Kakaový koláč
Kakaový koláč

Hrnčekový koláč fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 28. marca 2020
Hrnčekový koláč (fotorecept)
Foto: nikola166

Jednoduchý, rýchly, dlho vláčny koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 bal.
1 ks
1 hrnček
1 hrnček (mleté)
1/2 hrnčeka
1 PL
4 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 PL
Čokoládová poleva:
200 g
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml. Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky a premiešame. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tekutej zmesi postupne pridávame sypké suroviny. Miešame vareškou, nie mixérom.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na plech (30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C 20 minút. Pozor, aby ste cesto nepiekli príliš dlho, malo by ostať vláčne.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu vlejeme do kastrólika a necháme zohriať, nesmie vrieť. Vložíme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Samozrejme, môžte použiť aj horkú čokoládu, nám chutí viac s mliečnou.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polevu nalejeme na upečený koláčik a necháme stuhnúť.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžte ozdobiť mletými orechmi, kúskami vlašských orechov či mandlí.

    Hrnčekový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný, vděčný receptík, fajn suroviny, detailní postup, krásné foto! Jsi šikulka! Obdivuji tvoji preciznost rezu hotového koláča!!
Dakujem za recept, kolac vysiel krasne. Ale zostanem pri klasickom z kysleho mlieka. Na nas tam je tam vela kakaa.