Kakaový koláč
Hrnčekový koláč (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Jednoduchý, rýchly, dlho vláčny koláčik.
20 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- 1 hrnček = 250 ml.
Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky a premiešame. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny.
- Do tekutej zmesi postupne pridávame sypké suroviny. Miešame vareškou, nie mixérom.
- Cesto vylejeme na plech (30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C 20 minút. Pozor, aby ste cesto nepiekli príliš dlho, malo by ostať vláčne.
- Pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu vlejeme do kastrólika a necháme zohriať, nesmie vrieť. Vložíme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Samozrejme, môžte použiť aj horkú čokoládu, nám chutí viac s mliečnou.
- Polevu nalejeme na upečený koláčik a necháme stuhnúť.
- Môžte ozdobiť mletými orechmi, kúskami vlašských orechov či mandlí.