Kakaový koláč

Hrnčekový koláč (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jednoduchý, rýchly, dlho vláčny koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml. Všetky sypké suroviny na cesto dáme do misky a premiešame. V druhej miske zmiešame všetky tekuté suroviny.
  2. Do tekutej zmesi postupne pridávame sypké suroviny. Miešame vareškou, nie mixérom.
  3. Cesto vylejeme na plech (30x25 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 175 °C 20 minút. Pozor, aby ste cesto nepiekli príliš dlho, malo by ostať vláčne.
  4. Pripravíme si čokoládovú polevu. Smotanu vlejeme do kastrólika a necháme zohriať, nesmie vrieť. Vložíme mliečnu čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Samozrejme, môžte použiť aj horkú čokoládu, nám chutí viac s mliečnou.
  5. Polevu nalejeme na upečený koláčik a necháme stuhnúť.
  6. Môžte ozdobiť mletými orechmi, kúskami vlašských orechov či mandlí.