Foto: pusta
Mala som na pláne divinu na obed a nechcelo sa mi robiť karlovarskú alebo viedenskú knedľu, rozhodla som sa pre jednoduchú, ale chutnú nekysnutú Zobraziť celý popisMala som na pláne divinu na obed a nechcelo sa mi robiť karlovarskú alebo viedenskú knedľu, rozhodla som sa pre jednoduchú, ale chutnú nekysnutú hrnčekovú žemľovú knedľu. Posúvam recept na jej prípravu, výborne sa hodí k omáčkam a k rôznym mäsám na šťave.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
1 hrnček = obsah 250 ml Včerajšie žemle som nakrájala na kocky.
-
2
V mlieku som rozšľahala vaječný žĺtok a soľ.
-
3
Túto zmes som naliala do misy a pridala som polohrubú múku.
-
4
Premiešala som múku s mliekom, pridala som kocky žemle a znovu som celé opatrne premiešala, aby sa žemľové kocky nepolámali a nerozpadli.
-
5
Pridala som tuhý sneh z bielka a jemne vmiešala do pripravenej masy.
-
6
Túto hmotu som naplnila do porcelánových pohárov do 3/4-tín, nie viac, lebo značne zväčšia svoj objem varením. Položila som naplnené poháre do horúcej vody v širšom hrnci a prikryté pokrievkou som varila hrnčekové knedle v pare 30 minút.
-
7
Uvarené knedle som vybrala, ešte za horúca tupým nožom s oblým okrajom som prešla po vnútornom okraji pohár a uvoľnila uvarenú knedľu.
-
8
Obrátila som poháre hore dnom, zľahka som pobúchala na obrátené dno pohára a knedľa ľahko vypadla. Nechala som ju asi 10 minút odpočinú...
-
9
...a pokrájala som ju na plátky. Niektorí krájajú pomocou nite, ja to robím ostrým nožom.
súhlasím-jednoduché..rýchle a veľmi chutné...ja aj samotnú zjem...nepotrebujem ani mäso..prípadne stačí šťava...:-)
som veľmi rada, že chutilo.
Mimochodom, recept sa mi páči! :-)
dakujem za skvelú správu :-)