Hrnčeková ríbezľovo - višňová bublanina

petra000 - fotkapetra000, 14. januára 2014
Hrnčeková ríbezľovo - višňová bublanina
Foto: petra000

Dnes som došla unavená zo školy a mala som chuť na bublaninu a hneď som si ,,vygúglila,, prvý recept a ten aj urobila. Drobnosti Zobraziť celý popisDnes som došla unavená zo školy a mala som chuť na bublaninu a hneď som si ,,vygúglila,, prvý recept a ten aj urobila. Drobnosti som si prispôsobila podľa seba :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
0,5 hrnček
0,5 hrnček
0,5 hrnček
1 hrnček
1 balíček
3/4 bal.
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si do polovice hrnčeka nasypem kryštálový cukor ,ktorý dosypem trstinovým po okraj. Do misy si rozbijem 2 vajíčka a pridám hrnček pripraveného cukru. Vyšľahám vajcia s cukrom do peny.

  2. 2

    Teraz si pripravím do inej misy 2 hrnčeky muky a 3/4 prášku do pečiva. Premiešam.

  3. 3

    Do vyšlahaných vajec s cukrom pridám hrnček mlieka a oleja. Premiešam.

  4. 4

    Potom mokré suroviny prelejem do múky s PDP a poriadne premiešam.

  5. 5

    Cesto vylejem do vopred vymasteného a vysypaného plechu. Poukladám na cesto ovocie a vložím do vyhriatej rúry. Pečiem na 180 °C približne 20-25 minút.

Diskusia k receptu

emilly55
v surovinách nemáš napísane vajcia :(koľko ich má biť??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia