Ovocný koláč

Hrnčeková ovocná bublanina

Autor receptu: frommykitchendotcom

Hrnčekový recept, ktorý robím už pár rokov a stále sa k nemu rada vrátim.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor, vanilínový cukor a Palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňami spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu na posypanie.
  2. Do zvyšku zmesi pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (veľký). Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich dosť.
  3. Dáme piecť do predhriatej rúry. Keď je koláč taký poloupečený, vyberieme ho a posypeme jemnou mrveničkou čo sme si odložili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme.
  4. My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej, čo som nechala bokom, niekedy pripravím viac: 6 PL polohrubá múka, 4 PL kryštálový cukor, 2 PL práškový cukor, asi 40-50 g masla. K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.
  5. Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom