Ovocný koláč
Hrnčeková ovocná bublanina
Autor receptu: frommykitchendotcom
Hrnčekový recept, ktorý robím už pár rokov a stále sa k nemu rada
vrátim.
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Polohrubú múku, prášok do pečiva, kryštálový cukor, vanilínový cukor a Palmarin dáme do misky. Všetko spolu dlaňami spracujeme do hladkej mrveničky. Jednu hrsť odložíme na stranu na posypanie.
- Do zvyšku zmesi pridáme vajcia a mlieko a metličkou vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (veľký). Na cesto poukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dala odmrazené a scedené višne a dala som ich dosť.
- Dáme piecť do predhriatej rúry. Keď je koláč taký poloupečený, vyberieme ho a posypeme jemnou mrveničkou čo sme si odložili. Koláč vrátime do rúry a dopečieme.
- My máme radi bohatú mrveničku a tak okrem tej jemnej, čo som nechala bokom, niekedy pripravím viac:
6 PL polohrubá múka, 4 PL kryštálový cukor, 2 PL práškový cukor, asi 40-50 g masla. K sypkým surovinám po plátkoch pridávame maslo a spracúvame rukami, kým mrvenička nemá také tie väčšie hrudky.
- Viac receptov na instagrame @frommykitchendotcom