Hrnčeková bábovka
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Použila som 3 dl hrnček. V miske si najprv zmiešame všetky sypké suroviny okrem citrónovej kôry a kakaa. K sypkej zmesi následne pridáme vajcia, olej, mlieko a vymiešame metličkou dohladka.
- 2
Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame trocha nastrúhanej citrónovej kôry a do druhej kakao (namiesto kakaa môžete pridať roztopenú čokoládu).
- 3
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme jemnou strúhankou a na striedačku lejeme svetlé a tmavé cesto.
- 4
Ja bábovku pečiem vo vyhriatej rúre na 230 °C asi 10 minút a následne teplotu znížim na 180 °C a dopečiem.
Tiež hrnčeková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu