Hrnčeková bábovka s citrónovou polevou a farebnými cukríkmi
Foto: petuska25
Táto bábovka je veľmi obľúbená u nás doma a každý raz experimentujem so základným cestom. NIekedy pridám do cesta 1/2 šálky kokosu alebo 1 Zobraziť celý popisTáto bábovka je veľmi obľúbená u nás doma a každý raz experimentujem so základným cestom. NIekedy pridám do cesta 1/2 šálky kokosu alebo 1 škoricový cukor aby mala peknú vôňu. Naposledy som si ju dozdobila citrónovou polevou vlastnej výroby, lebo nemám rada tú z obchodu .
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Základné cesto : | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 balíček |
|
3 PL |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
|
|
Poleva: | |
8 PL |
|
5 PL |
|
1 čl |
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Klasicky si v mise pripravíme cesto.
- 2
Bábovkovú formu dobre vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej 3/4 cesta. do zvyšku primiešame holandské kakao a nalejeme do bieleho cesta.
- 3
Pomaly upečieme vo vyhriatej rúre.
- 4
V miske si zatiaľ môžeme z uvedených ingrediencií pripraviť hladkú citrónovú polevu, ktorú potom po upečení a vychladnutí bábovky, rovnomerne rozotrieme po celom vrchu a necháme ju pekne stiecť. Môžeme posypať farebnými cukríkmi alebo čokoládovými hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu