Hríbovo-tekvicové rizoto
Autor receptu: fecalleg
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
2-3 porcie |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšom hrnci si na oleji osmažíme cibuľku do zlatova. Pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a hríby nakrájané na pásiky. Podusíme asi 5-10 minút. Pridáme víno a necháme vyvariť alkohol, asi 5 minút.
- Potom pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou aby voda presahovala ryžu zhruba o jeden-dva centimetere. Varíme desať minút pod pokrievkou. Po desiatich minútach pridáme bujón a varime ešte ďalších 30 minút za stáleho miešania, pokiaľ nie je ryža rozvarená, hotová.
- Keď už máme risotto takto uvarené, pridáme nastrúhaný parmezán, smotanu a ešte povaríme za stáleho miešania 5 minút. Teraz už je rizoto hotové. Na koniec posypeme s parmezánom podľa chuti.