Hríbovo-tekvicové rizoto

Autor receptu: fecalleg

Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.

2-3
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na oleji osmažíme cibuľku do zlatova. Pridáme tekvicu nakrájanú na kocky a hríby nakrájané na pásiky. Podusíme asi 5-10 minút. Pridáme víno a necháme vyvariť alkohol, asi 5 minút.
  2. Potom pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou aby voda presahovala ryžu zhruba o jeden-dva centimetere. Varíme desať minút pod pokrievkou. Po desiatich minútach pridáme bujón a varime ešte ďalších 30 minút za stáleho miešania, pokiaľ nie je ryža rozvarená, hotová.
  3. Keď už máme risotto takto uvarené, pridáme nastrúhaný parmezán, smotanu a ešte povaríme za stáleho miešania 5 minút. Teraz už je rizoto hotové. Na koniec posypeme s parmezánom podľa chuti.