Foto: zuzickaaa1
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrášok očistíme a umyjeme.
-
2
Nakrájame si cibuľku nadrobno. V hrnci, v ktorom budeme variť polievku, necháme rozohriať olivový olej a opražíme cibuľku. Odstavíme z ohňa, podľa odhadu pridáme červenú papriku a dobre premiešame.
-
3
Zalejeme vodou, pridáme hrášok a korenie. Necháme variť.
-
4
Cca 10min. pred dovarením prídáme očistené a postrúhané zemiaky.Ak máme radi cesnak, môžeme pridať dva roztlačené strúčiky.
-
5
Keď už máme hrášok riadne prevarený a aj zemiaky mäkké, tak do polievky pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Ak sa nám zdá veľmi riedka, môžeme zahustiť špaldovou múkou.
-
6
Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, a prípade potreby ešte dochutíme a môžeme podávať.
-
7
My máme radi k tejto polievke ešte aj krupicové guľky. Vyrobíme ich tak, že si zmiešame vajce, krupicu a soľ. Všetko to dobre rozmiešame a pomocou dvoch lyžičiek dávame do hrnca s vodou na prevarenie. Dobrú chuť:)
a k tomu hrachu-hrášku...na obrázku je vidno, že je to hrášok:))