Hrášková delikatesa s mätou

Autor receptu: frezia68

Ak by som mala pred sebou misu s čerstvým cukrovým hráškom a misu výborných rezňov,zvíťazil by hrášok.Ale samozrejme,že najlepšie by bolo "nadrobené",teda aj to,aj to :-)))

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Základom je skaramelizovať lyžičku cukru.Ja som varila pre dve osoby,takže podľa množstva a karamel je len na príchuť.Hrášok očistím a dám variť asi 10 minút.Ak použijete hrášok mrazený,stačí variť cca 3-5 min.
  2. Potom pridám 2 stonky mäty a varím ďalej asi 5-10 min. do zmäknutia hrášku.Posolím a kto má rád,pridá biele korenie. Asi 2 lyžice hrášku odoberiem na tanierik a bude na ozdobu.Po zmäknutí všetko rozmixujem a prepasírujem.Dám ohriať na plyn,pridám maslo a trocha smotany-povarím. Na tanieri ozdobím celým hráškom a lístkami mäty.
  3. Alebo ďaľší variant je ten,že v smotane rozšľahám žĺtok a pomaly lejem do horúcej polievky,ale už nesmie vrieť.A potom už len prižmúrime oči a vychutnávame :-)
  4. A kto má rád,pred podávaním polievky si pridá trocha šľahačky-polievku zjemní,ozdobí a nadľahčí. Je to delikatesa a kto vyskúša DOBRÚ CHUŤ !