5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv uvarime krúpy tak ako ryžu. Hovädzie mäso nakrájame na plátky a naklepeme na tenko, osolíme, okoreníme a potrieme pl. horčicou. Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s uvarenými krúpami osolíme, okoreníme prídame majorán, vajce a touto plnkou naplníme hovädzie platky. Zvinieme a previažeme nitkou. Na olej dáme nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku, poukladáme závitky a prudko ich opečieme. Podlejeme vodou alebo vývarom, posolime, pokoreníme a dusíme do mäkka. Keď sú mäkké vyberieme odstránime nite. Do vývaru dáme pl. horčicu, troška kečupu, zahustíme a dochutíme podľa potreby a chuti (čili, sójovú omáčku a pod.). Podávame zo zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu