Hovädzie závitky podľa mamy

vojna - fotkavojna, 23. júna 2012
5
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
100 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv uvarime krúpy tak ako ryžu. Hovädzie mäso nakrájame na plátky a naklepeme na tenko, osolíme, okoreníme a potrieme pl. horčicou. Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s uvarenými krúpami osolíme, okoreníme prídame majorán, vajce a touto plnkou naplníme hovädzie platky. Zvinieme a previažeme nitkou. Na olej dáme nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku, poukladáme závitky a prudko ich opečieme. Podlejeme vodou alebo vývarom, posolime, pokoreníme a dusíme do mäkka. Keď sú mäkké vyberieme odstránime nite. Do vývaru dáme pl. horčicu, troška kečupu, zahustíme a dochutíme podľa potreby a chuti (čili, sójovú omáčku a pod.). Podávame zo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

snahulak
Keďže len začínam na Vareche, tak najprv vyskúšam (vyzerá to lákavo a je to jejdnoduché) a potom to okomentujem.
elekra
Jooooj, krúpky mám rada..... Takúto kombináciu nepoznám, vyskúšam.
jody
Super, pre mňa úplne neznáma kombinácia, ale veľmi lákavá pre tie krúpy!!! Len ešte nejakú zeleninu k tomu. Napríklad mladú kapustu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia