Hovädzie s cviklovými rezancami

Autor receptu: rybarkuchar

Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu v sladkokyslom náleve (nechcelo sa mi variť čerstvú) a možno práve to im dalo zaujímavú chuť. Hovädzinu som pripravil diétne – ešte stále bojujem s cholesterolom. Odporúčam pripraviť ju na spôsob perkeltu a dobre pikantnú. Tak vynikne kombinácia s tvarohom.

160 minút
príprava

Postup

  1. Hovädzinu (použil som stehno) nakrájame na čo najtenšie plátky.
  2. Nechal som ju spariť v parnom hrnci. Tenké plátky sa zatiahnu a pri ďalšom dusení sa nerozpadnú.
  3. Cibuľu nakrájame na jemno – naozaj na jemno.
  4. Zelenú fazuľku urestujeme s cibuľou na olivovom oleji. Omylom som najprv nalial miesto olivového, trochu ostropestrecového oleja. Má horkastú chuť, ku podivu to nevadilo.
  5. Za chvíľu ju vyberieme a vložíme sparenú hovädzinu. Pridáme bylinky, červenú papriku, trochu korenia, 2 PL medu a dusíme do mäkka. Podlievame paradajkovou šťavou.
  6. No a teraz rezance: potrebujeme 2 vajcia, hladkú a polohrubú múku (1:1), trochu soli a rozmixovanú cviklu.
  7. Vypracujeme rezancové cesto.
  8. Rozvaľkáme na cca. 1 až 2 mm, pomúčime a necháme postáť. Nakrájame rezance – vami zvolená šírka a dĺžka určite neovplyvnia ich kvalitu.
  9. Povaríme - al dente a môžeme servírovať. Na vrch nasypeme tvaroh, niekto si môže dať smotanu, prípadne nejaký dip. Mne najviac vyhovuje kombinácia s tvarohom.