Hovädzie predné na víne s hubami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 4. októbra 2014
Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept)
Foto: afataga

Zbadala som u mäsiara krásne hovädzie pliecko, tak som ho kúpila a dumala, čo s ním, vyšlo mi toto jedlo

6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 PL
podľa chuti
1 čl
200 ml
1 ks
3 ks
2 pl
3 hrste
2 ks




Postup

  1. 1

    Z mäsa som odstránila blanu a pokrájala som ho na plátky, osolila a okorenila

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na 1 PL masti som mäso prudko postupne opiekla z každej strany asi 2 min.

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odložila som ho bokom

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice som naliala cca 50 ml vína, aby som uvolnila výpek a dala som tiež bokom, pekne sa v tom odrážajú zavesene chilli a digestor :-)

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ráno som si namočila huby - suchohríby a trochu bedlí

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hrnca som dala 2 PL masti a opekala som na ňom cibule nakrájané na polkolieska, dala som dve žlté a jednu červenú, cibuľu som chcela mať do hneda

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som paradajku a Cesnakovo paradajkovú zmes od @zdezda

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rýchlo treba miešať, pridala som obsah panvice, t.j. výpek s trochou vína a zas miešať

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som soľ, korenie a chilli, ja som dala 3, ale jedna vôbec neštípala, takže vlastne som dala dve :-)

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do hrnca som vrátila mäso, pridala som huby aj s ich vodou a podliala trochou vína, dala som Alibernet

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dusila som pomaly 3 hodiny za občasného podlievania vínom. Hotovo.

    Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

margaretka28
masko si mala krásne a ked je s hubami, musí byť aj výborné, už podla fotky som hned vedela, že to tvoj recept :-)
luss44
hovädzina na hubách patrí medzi moje naj... mäsové jedlá, no a v Tvojom prevedení vyzerá skvele. Ale urýchlila by som to kuchtou.
yogicek
Milá @afataga
Hovädzinku ja rád a v takej úprave sa mi veľmi pozdáva. Pekný jednoduchý rcp. Zaraďujem do KK a máš u mňa 5*. Ešte keby mi to niekto uvaril. Prajem Ti pekný večer.
havino
a že ja nemám robiť chute na noc? no ale mali sme dnes podobné, tú moju slávnu slabinu, alebo pupok, preboha snád to dobre menujem, odležanie sa nekoná, neviem to, podobné, že ja bez vína a bez cesnakovej pasty od zdezda, hoc ju mám zas v pohárikoch, na budúce skúsim pridať aj tej, u nás s opraženou tarhoňou, krásne foto, aj viem, že super jedlo
kika1212
@afi , čauko a vieš, že som niečo podobné vo štvrtok robila. Tiež krásny kus mäsiska, huby, síce bez vína, ale z cesnakovo-paradajkovou zmesou (že grády, ale máš pravdu:D) Máš to chutné aj foto krásne. Šikuľka
tiginko
ako vždy, perfektne navarené a nafotené. Robievam tiež podobne hovädzie na hubách a víne, len s cesnakom a paradajkou som to ešte nerobila. Načim vyskúšať
radox1
parada,tiez pouzivam casto plece na dusenie,ale tzv. lúpane pliecko,ktore je popredkavane kolagenovymi vlaknami.
afataga
@margaretka28 chutilo nam, dakujem
@paploska nemusi :-), no ale keby si dobre citala, docitala by si sa, ze jedna vobec nestipala, dostala som na kostovku taku velku co vyzera ako zvoncek, sice pekna, ale necipos :-)
@luss44 dakuje, viem, ze mas pravdu, ale ja kuchtu namam a ani nechcem
@yogicek dakujem, ale to isto zvladnes aj ty, nebud lenivy :-), ozaj akosi dlho ta tu nebolo, kde si sa zasival? :-)
@izabella929 mas pravdu, dakujem
@havino :-), dakujem, ješkove oci, co nevies na odlezani? zavakuovane maso svacnes na tyzden do chladnicky, ono uz potom lezi samo :-), skus s tou pastou, ale iba trochu, aby cesnak moc nerazil, len tak ovonal
@kika1212 tiez cauko :-), skus aj s vinom, ma to zas inu chut, podla mna mnamkovu :-)
@pivonka dakujem aj @jozka2
@zuzanka1367 pozvala by som ta, len ci prides?
@terinka55 dakujem
@tiginko dakujem, veru načim, tu paradajku som dala aj kvoli chuti, aj kvoli farbe aj kvoli tomu, ze je to vlastne tekutina a s cesnakom opatrne, len aby to malo taky šmrnc
@radox1 dakujem, ja ale prave tie kolageny nemam rada, aj ked vraj je to zdrave
@methi dakujem, neviem, ci mi uveris, ale spomenula som si na teba, ze asi by si si dala
methi
No jasne :) hadam by do mna blesk neuhodil.
gabriele
vyzera to ohromne dobre :)...hovadzie na hubach, hlavne rostenka, je u nas velmi oblubene...bez rajcin...s trochou horcice...najblizsie urcite vyskusam Tvoj recept s rajcinovym nadychom:)
evanaaa
Hovädzie na hubách, viac ako klasika, pozdáva sa mi, mám ich dosť nasušených, a hovädzie kupujem často, tak najbližšie spravím, ale bez vína, asi to už nebude ono ale my víno nedržíme a kto by mi dal za pohárik, len tak....? No a tá paradajka, ja vždy trochu pretlaku švacnem skoro do každého mäsa na šťave, cibuľa ( veľa), paprika - mletá aj čerstvá a paradajková ale aj papriková pasta, to často používam pri dusení mäsa, takže, recept si uložím a prispôsobím. Dík, @afataga.......
afataga
@gabriela dakujem, ja viem, ze sa dava aj horcica, ale mne tam akosi nepasuje, s tou paradajkou to neprehanaj, jedna max. dve, niekto dava trochu pretlaku
@evanaaa bez vina to nebude ono, v obchodoch mavaju aj 250 ml flasky, ale velky vyber tam necakaj, je asi presne pre takych ako ty, ze len do varenia
@ancicka dakujem
jarunka
Veeeeelmi dobra papanica, robim podobne. Ulozila som aj do kk aby som ho tam mala.