Foto: afataga
Zbadala som u mäsiara krásne hovädzie pliecko, tak som ho kúpila a dumala, čo s ním, vyšlo mi toto jedlo
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mäsa som odstránila blanu a pokrájala som ho na plátky, osolila a okorenila
-
2
Na 1 PL masti som mäso prudko postupne opiekla z každej strany asi 2 min.
-
3
Odložila som ho bokom
-
4
Do panvice som naliala cca 50 ml vína, aby som uvolnila výpek a dala som tiež bokom, pekne sa v tom odrážajú zavesene chilli a digestor :-)
-
5
Ráno som si namočila huby - suchohríby a trochu bedlí
-
6
Do hrnca som dala 2 PL masti a opekala som na ňom cibule nakrájané na polkolieska, dala som dve žlté a jednu červenú, cibuľu som chcela mať do hneda
-
7
Pridala som paradajku a Cesnakovo paradajkovú zmes od @zdezda
-
8
Rýchlo treba miešať, pridala som obsah panvice, t.j. výpek s trochou vína a zas miešať
-
9
Pridala som soľ, korenie a chilli, ja som dala 3, ale jedna vôbec neštípala, takže vlastne som dala dve :-)
-
10
Do hrnca som vrátila mäso, pridala som huby aj s ich vodou a podliala trochou vína, dala som Alibernet
-
11
Dusila som pomaly 3 hodiny za občasného podlievania vínom. Hotovo.
Hovädzinku ja rád a v takej úprave sa mi veľmi pozdáva. Pekný jednoduchý rcp. Zaraďujem do KK a máš u mňa 5*. Ešte keby mi to niekto uvaril. Prajem Ti pekný večer.
@paploska nemusi :-), no ale keby si dobre citala, docitala by si sa, ze jedna vobec nestipala, dostala som na kostovku taku velku co vyzera ako zvoncek, sice pekna, ale necipos :-)
@luss44 dakuje, viem, ze mas pravdu, ale ja kuchtu namam a ani nechcem
@yogicek dakujem, ale to isto zvladnes aj ty, nebud lenivy :-), ozaj akosi dlho ta tu nebolo, kde si sa zasival? :-)
@izabella929 mas pravdu, dakujem
@havino :-), dakujem, ješkove oci, co nevies na odlezani? zavakuovane maso svacnes na tyzden do chladnicky, ono uz potom lezi samo :-), skus s tou pastou, ale iba trochu, aby cesnak moc nerazil, len tak ovonal
@kika1212 tiez cauko :-), skus aj s vinom, ma to zas inu chut, podla mna mnamkovu :-)
@pivonka dakujem aj @jozka2
@zuzanka1367 pozvala by som ta, len ci prides?
@terinka55 dakujem
@tiginko dakujem, veru načim, tu paradajku som dala aj kvoli chuti, aj kvoli farbe aj kvoli tomu, ze je to vlastne tekutina a s cesnakom opatrne, len aby to malo taky šmrnc
@radox1 dakujem, ja ale prave tie kolageny nemam rada, aj ked vraj je to zdrave
@methi dakujem, neviem, ci mi uveris, ale spomenula som si na teba, ze asi by si si dala
@evanaaa bez vina to nebude ono, v obchodoch mavaju aj 250 ml flasky, ale velky vyber tam necakaj, je asi presne pre takych ako ty, ze len do varenia
@ancicka dakujem