Foto: tatranka
Ponúkam vám jednoduché jedlo,ale dávam ho preto, že zisťujem že mladé žienky chvália jednoduchosť a dostupnosť potravín.Takže hurá na váru!
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
0,5 dcl |
|
1 kus |
|
2 kusy |
|
2 kusy |
|
4-5 kusov |
|
lyžička |
|
pol lyž. |
|
trochu |
|
trochu |
|
3 veľké lyžice |
|
na zahustenie |
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Porežem na kocky mäsko.
-
3
Predhrejem olej v rajnici a pridám pokrájanú cibuľku.
-
4
Po usmažení cibulky do sklovita,pridám mäsko na zatiahnutie.
-
5
Keď je mäsko zatiahnuté,pridám soľ,červenú ml.papri,oregano,korenie.Premiešam a podlejem vodou.Ak mäsko je na poli uvarené,pridám zeleninku.Nakoniec dochutím pikantným kečupom.
-
6
Spojené s mäskom.
-
7
Po zmäknutí mäska zahustím malým surovým nastrúhaným zemiačikom.Nechám prevariť.
-
8
Tarhoňa. V rajnici zohrejem tuk.Vysypem tarhoňu a na tuku ju do rúžova osmažím.
-
9
Usmaženú, zalejem a prikryjem osolenou vodou.Je to asi 3 dcl.
-
10
Po vstrebaní vody do tarhoni by mala byť tarhoňa uvarená.Počas varenia nemiešam.Tarhoňa by mala nadobudnúť asi ráz taký objem.
-
11
Hotovo.
@evanaaa ,želám ti na vareche,aby si sa odhodlala aj ty zverejňovať svoje recepty.Začať sa nejako musí.
K receptu,žiaľ nemala som čerstvé bylinky.Oregano dávam všade,kde dávam huby.Skús,uvidíš ako to vyzdvihne chuť.