Hovädzie na zelenine, tarhoňa (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Ponúkam vám jednoduché jedlo,ale dávam ho preto, že zisťujem že mladé žienky chvália jednoduchosť a dostupnosť potravín.Takže hurá na váru!
5 porcií |
25 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Ingrediencie.
- Porežem na kocky mäsko.
- Predhrejem olej v rajnici a pridám pokrájanú cibuľku.
- Po usmažení cibulky do sklovita,pridám mäsko na zatiahnutie.
- Keď je mäsko zatiahnuté,pridám soľ,červenú ml.papri,oregano,korenie.Premiešam a podlejem vodou.Ak mäsko je na poli uvarené,pridám zeleninku.Nakoniec dochutím pikantným kečupom.
- Spojené s mäskom.
- Po zmäknutí mäska zahustím malým surovým nastrúhaným zemiačikom.Nechám prevariť.
- Tarhoňa. V rajnici zohrejem tuk.Vysypem tarhoňu a na tuku ju do rúžova osmažím.
- Usmaženú, zalejem a prikryjem osolenou vodou.Je to asi 3 dcl.
- Po vstrebaní vody do tarhoni by mala byť tarhoňa uvarená.Počas varenia nemiešam.Tarhoňa by mala nadobudnúť asi ráz taký objem.
- Hotovo.