Hovädzie na zelenine, tarhoňa (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Ponúkam vám jednoduché jedlo,ale dávam ho preto, že zisťujem že mladé žienky chvália jednoduchosť a dostupnosť potravín.Takže hurá na váru!

5
porcií
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Porežem na kocky mäsko.
  3. Predhrejem olej v rajnici a pridám pokrájanú cibuľku.
  4. Po usmažení cibulky do sklovita,pridám mäsko na zatiahnutie.
  5. Keď je mäsko zatiahnuté,pridám soľ,červenú ml.papri,oregano,korenie.Premiešam a podlejem vodou.Ak mäsko je na poli uvarené,pridám zeleninku.Nakoniec dochutím pikantným kečupom.
  6. Spojené s mäskom.
  7. Po zmäknutí mäska zahustím malým surovým nastrúhaným zemiačikom.Nechám prevariť.
  8. Tarhoňa. V rajnici zohrejem tuk.Vysypem tarhoňu a na tuku ju do rúžova osmažím.
  9. Usmaženú, zalejem a prikryjem osolenou vodou.Je to asi 3 dcl.
  10. Po vstrebaní vody do tarhoni by mala byť tarhoňa uvarená.Počas varenia nemiešam.Tarhoňa by mala nadobudnúť asi ráz taký objem.
  11. Hotovo.