Hovädzie na brusniciach

summerx - bez fotkysummerx, 1. júla 2014
Hovädzie na brusniciach
Foto: summerx

Suroviny

 čerstvá alebo mrazená
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäsko naklepeme, nasolíme, nakoreníme, sprudka opečieme na oleji a odložíme bokom. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, bujón, šťavu z citróna, cukor, dolejeme asi 1/2 l vody a mäso vložíme naspäť. Varíme, kým mäso nebude mäkké.

  2. 2

    Potom mäso znova vyberieme, pridáme 3 lyžice brusníc - ja som dala zavárané brusnice - a pomixujeme. Omáčku dochutíme podľa seba. Do omáčky pridáme mäso a varíme ešte asi 20 minút. Môžme podávať so zemiakovou kašou, knedlou alebo aj ryžou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

evanaaa
@summerxs , páči sa mi tvoja roštenka na zelenine, aj knedľa by k tomu pasovala, je to skoro ako sviečková keď sa robí, ale bez smotany. Len citrón by som dala pri komci, nevadí mäsu, uvarí sa aj v kyslom prostredí?
summerx
@evanaaa mäso sa uvarilo normálne. Neviem, skúsim nabudúce na konci citrón pridať a uvidím či sa mäso rýchlejšie spraví:)
mesiar50
Citrón pridávam do takýchto a podobných typov jedál až pri konci varenia,ale tomu mäsu je hold jedno,že kedy.Záleží na hlavne na tom aký je odporazený kus dobytka starý.Keď sa mi nechce dlho vyčkávať tak do jedla počas varenia šupnem trochu sody bikarbony.Samozrejme sú aj modernejšie výdobytky v dnešnej dobe,ale tlakový hrniec nepoužívam.Jedlo vyzerá skvelo naozaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia