Hovädzie mäso na prírodno
Autor receptu: safira85
Výborný a jednoduchý recept.Mňam mňam:))))
Postup
- Hovädzie mäsko si nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a sprudka osmahneme z oboch strán.
- Mäsko vyberieme a do výpeku dáme na drobno nasekanú cibulu.Osmahneme ju do sklovita, pridáme rascu asi tak pol č.l.,okoreníme,osolíme a poprášime mletou červenou paprikou podla chuti.
- Ked máme cibulu hotovú,poukladáme na cibulu mäso a z oboch strán ešte chvílu smažíme,aby sa nám cibula pekne na mäso nalepila.
- Mäso podlejeme vodou (len toľko aby mäso bolo vodou zakryté) a dusíme ho až do zmäknutia asi 1 hodinu podľa typu sporáka na miernom ohni.
Mäso priebežne kontrolujeme, ak treba podlejeme ešte vodou.
- Na záver mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom,(solamyl si najskôr rozrobíme v troške vody aby sme nemali hrčky) potom mäso vrátime späť do panvice.
Necháme prevrieť a podávame s ryžou.
Kto nechce, nemusí šťavu zahusťovať, prispôsobte si to podľa chuti:)))