Hovädzie líčka (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Na Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na jednej internetovej stranke, ale si uz nepamatam na ktorej. Rada skusam nove veci preto som sa rozhodla pre tento recept.

2
porcie
35 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovadzie licka som umyla a poodkrajovala som z nich mastne casti.
  2. Licka som posypala cerstvo mletym korenim a solou.
  3. Mast som rozohriala a opiekla som na nej licka.
  4. Opecene licka som odlozila na tanier.
  5. Mrkvu, celer a cibulu som pokrajala.
  6. Pokrajanu zeleninu som poprazila na masti kde som predtym oprazila licka.
  7. Ked bola zelenina poprazena pridala som k nej licka.
  8. Kakao som rozmiesala s teplou vodou
  9. a naliala som ho na maso.
  10. K masu som potom este priliala cervene vino a paradajky v konzerve. Ja som davala paradajky z konzervy, lebo nemam momentalne cerstve paradajky. Vy si vsak mozete pridat olupane cerstve paradajky alebo paradajkovy pretlak. Maso som posolila a pridala som susenu stiplavu papriku.
  11. Priliala som este vodu, aby bolo maso skoro cele ponorene. Licka som takto dusila na miernom ohni asi 90 minut.
  12. Kakao s vinom dodali omacke prijemnu chut. Hovadzie lytko prepilene so spikovou kostou - Osso Bucco by bolo tiez chutne pripravene tymto sposobom.