Hovädzie líčka (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Na Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na jednej internetovej stranke, ale si uz nepamatam na ktorej. Rada skusam nove veci preto som sa rozhodla pre tento recept.
2 porcie |
35 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovadzie licka som umyla a poodkrajovala som z nich mastne casti.
- Licka som posypala cerstvo mletym korenim a solou.
- Mast som rozohriala a opiekla som na nej licka.
- Opecene licka som odlozila na tanier.
- Mrkvu, celer a cibulu som pokrajala.
- Pokrajanu zeleninu som poprazila na masti kde som predtym oprazila licka.
- Ked bola zelenina poprazena pridala som k nej licka.
- Kakao som rozmiesala s teplou vodou
- a naliala som ho na maso.
- K masu som potom este priliala cervene vino a paradajky v konzerve. Ja som davala paradajky z konzervy, lebo nemam momentalne cerstve paradajky. Vy si vsak mozete pridat olupane cerstve paradajky alebo paradajkovy pretlak. Maso som posolila a pridala som susenu stiplavu papriku.
- Priliala som este vodu, aby bolo maso skoro cele ponorene. Licka som takto dusila na miernom ohni asi 90 minut.
- Kakao s vinom dodali omacke prijemnu chut. Hovadzie lytko prepilene so spikovou kostou - Osso Bucco by bolo tiez chutne pripravene tymto sposobom.