Hovädzie akože – mandle - s ryžou

Autor receptu: sracz

Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech sa páči! S obľubou varievam v jednom hrnci, resp. à la der Eintopff. Nevidím dúvod, prečo by tento spôsob nemohol byť využitý aj v paradajkovej kapuste, či v inom prívarku- šak aj tak še da i tak še da – ta ňe? Vyskúšajte, ochutnajte, posúďte a dajte vedieť, ako Vám šmakovalo!

6÷8
porcií
40 minút
príprava
66÷99 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. všetky ingrediencie postupne uložíme do pomocnej misy (vajndlingu, vahana, misy z jenského skla, alebo porculánky, …); vymiešame rukou, až začneme cítiť, ako nám ryža „puchne“ – narastá – pod prstami; necháme odpočinúť asi 33÷37´, než všetka voda vsiakne do ryže! Repetitio, mater studiorum est! Zo pár razy a na „fintu“, ako odhadnúť čas, prídete aj Vy – jak mali pes do brechaňa!
  2. z homogénnej mäsovej zmesi, pomocou dvoch PL, tvarujeme “mandle" a ukladáme ich na ¼ uvarený podklad, NEPREMIEŠAVAME!!! Prikryjeme pokrievkou a varíme 60÷90´,
  3. až po tomto čase jemne premiešame, ochutnáme, dochutíme a servírujeme!