Hovädzia pečienka v rímskom hrnci

Autor receptu: pavelu

Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Postup

  1. Rímsky hrniec zvnútra dostatočne navlhčíme. Mäso osolíme, okoreníme a rýchlo orestujeme z obidvoch strán na maslovom tuku. Mäso vyberieme.
  2. Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu s nakrájanou zeleninou podusíme v šťave z pečienky. Túto zmes dáme spolu s paradajkovým pyré do rímskeho hrnca a zalejeme hnedou omáčkou. Bazalku nakrájame na pásiky a taktiež dáme do hrnca.
  3. Vložíme hovädziu pečienku a dáme do studenej rúry a pečieme 1,5 hodiny (horné/spodné pečenie 220°C alebo horúci vzduch na 180°C).
  4. Nakoniec pečienku vyberieme z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou.