Hovädzia pečienka v rímskom hrnci
Autor receptu: pavelu
Týmto receptom by som chcel spopularizovať rímsky hrniec
4 porcie |
10 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Rímsky hrniec zvnútra dostatočne navlhčíme. Mäso osolíme, okoreníme a rýchlo orestujeme z obidvoch strán na maslovom tuku. Mäso vyberieme.
- Cibuľu nakrájame na štvrťky a spolu s nakrájanou zeleninou podusíme v šťave z pečienky. Túto zmes dáme spolu s paradajkovým pyré do rímskeho hrnca a zalejeme hnedou omáčkou. Bazalku nakrájame na pásiky a taktiež dáme do hrnca.
- Vložíme hovädziu pečienku a dáme do studenej rúry a pečieme 1,5 hodiny (horné/spodné pečenie 220°C alebo horúci vzduch na 180°C).
- Nakoniec pečienku vyberieme z hrnca a nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou.