Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Nenáročná príprava jedla na letné horúčavy, keď sa človeku nechce vystávať pri sporáku, ale jesť treba...

Suroviny

Postup

  1. Z mäsa odstránime najhrubšie biele časti a pokrájame ho priečne proti vláknu na kusy hrubé asi 1cm.
  2. Do hrnca nalejeme trochu oleja a na prudkom plameni opečieme krátko postupne mäso, nedávame ho naraz, aby sa nedusilo, ale opekalo. Medzitým si pripravíme zeleninu.
  3. Do hrnca k mäsu pridáme baranie rohy pokrájané na kolieska a väčšie klátiky mladej mrkvy.
  4. Krátko podusíme, premiešame s mäsom, pridáme pokrájanú dužinu z dvoch - troch paradajok a zasypeme nahrubo pokrájanou cibuľou.
  5. Zalejeme sangriou.
  6. Zakryjeme pokrievkou a dusíme tak, aby z hrnca mohla unikať para - ja nechávam pod pokrievkou varechu.
  7. Nesolíme, kým mäso nie je mäkké, občas premiešame, v prípade potreby dolejeme sangriu. K zmäknutému mäsu pridáme väčšie kusy dužiny z niekoľkých paradajok - podľa chuti, zosilníme plameň a varíme odkryté, kým sa neodparí tekutina natoľko, že nezakrýva mäso, Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme.
  8. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som dala k mäsu tarhoňu.