Hovädzí močing na mrkve a sangrii (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Nenáročná príprava jedla na letné horúčavy, keď sa človeku nechce vystávať pri sporáku, ale jesť treba...
Postup
- Z mäsa odstránime najhrubšie biele časti a pokrájame ho priečne proti vláknu na kusy hrubé asi 1cm.
- Do hrnca nalejeme trochu oleja a na prudkom plameni opečieme krátko postupne mäso, nedávame ho naraz, aby sa nedusilo, ale opekalo. Medzitým si pripravíme zeleninu.
- Do hrnca k mäsu pridáme baranie rohy pokrájané na kolieska a väčšie klátiky mladej mrkvy.
- Krátko podusíme, premiešame s mäsom, pridáme pokrájanú dužinu z dvoch - troch paradajok a zasypeme nahrubo pokrájanou cibuľou.
- Zalejeme sangriou.
- Zakryjeme pokrievkou a dusíme tak, aby z hrnca mohla unikať para - ja nechávam pod pokrievkou varechu.
- Nesolíme, kým mäso nie je mäkké, občas premiešame, v prípade potreby dolejeme sangriu. K zmäknutému mäsu pridáme väčšie kusy dužiny z niekoľkých paradajok - podľa chuti, zosilníme plameň a varíme odkryté, kým sa neodparí tekutina natoľko, že nezakrýva mäso, Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som dala k mäsu tarhoňu.