Hovädzí guláš z bravčovým kolenom a kápiovo-šampiňónovým knedlíkom
Autor receptu: pacun110
Mal som chuť,mojej manželke Aničke,navariť niečo nezvyčajné,tak som sa tuho zamyslel a
vymyslel som toto.Myslíte,že sa mi to podarilo?
(bohužiaľ fotky nebudú,lebo pri úprave som ich úplne zničil a neostalo mi z nich nič!!!)
6-8 porcií |
30 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzinu som nakrájal na väčšie kocky a prudko opražil na horúcej masti.
- Keď sa mi mäso zatiahlo,tak som tam pridal nahrubo nakrájanú a osolenú cibuľu,mleté korenie,sladkú a pálivú červenú papriku,nožom roztlačený cesnak a dobre som to premiešal.
- Mäso už pustilo šťavu a tak som tam vložil kolienko,ktoré som,po koži,priečne narezal.
- Zatiaľ to,po necelej hodine,dusím vo vlastnej šťave a kolienko sem tam otočím.
- 6- A toto sú zhruba veci,ktoré potrebujem na knedlik:
10 starších rožkov
3dc mlieka
4 PL oleja
1cibuľa
4 vajcia
1 červená kápia
8 šampiňónov
petržlenová vňať
soľ
...a robím to takto!
- (mäso sa dusí už skoro 2 hodiny a ešte stále som ho nemusel podlievať!) Rožky som prerezal po dlžke a nakrájal na polmesiace.Cibuľu,očistenú a nadrobno pokrájanú som rozdelil na polovice a opražil na oleji.Do jednej som dal kápiu a do druhej nakrájané šampoňíny .Dusím ďalej.
- Kápiu a šampiňóny dám k rožkom,mlieko zmiešam z vajciami,soľou,petržlenovou vniatkou a práškom do pečiva a rovnomerne rozdelím k rožkom.
- Poriadne,aj rukou,ich vymiešam a zmes položím na navlhčenú gázu a sformujem do tvaru knedlíka.Dobre zaviniem a na koncoch a v strede previažem nitkou.
- Varím v osolenej vode 25 minút.Hneď po uvarení vybalím z gázy aby sa mi knedlik o ňu neprilepil.
- Mäso je už mäkké,podlial som ho len raz aj to iba troškou vody.Omáčku som ničím nezahusťoval,lebo vývar z kolienka jej dá fajný šmrnc a výbornú chuť.
- Nakrájané knedliky som,na striedačku, naukladal na tanier (kápiový/hubový),k tomu plátok kolienka(mäso sa krásne od kosti oddeľovalo),niekoľko kúskov krehkej hovädzinky,ozdobil zľahka zeleninou a neďeľný obed bol za 3 hodinky hotový...