Hot-dog lángoš (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Toto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky a veru tento môj hot-dog je potrebné zajedať kopou paradajok, lebo je to sýte jedlo...veľmi rýchle hotové, chutné a ani finančne nenáročné..možno sa vám zapáči a vyskúšate tento recept..rada vymýšľam nové veci, no posúdťe, či sa mi to podarilo...

4
porcie
50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si vybrala z mrazničky domácu neúdenú klobásku..nechala ju odmraziť..
  2. dala som do rajničky vodu a klobásku som nechala variť..
  3. pokiaľ sa klobáska varila, pripravila som si kvások na lángoše...múku som preosiala, pridala soľ, celú rascu a pridala som vykysnutý kvások...vypracovala som cesto..zakryla čistou útierkou a nechala vykysnúť pol hodinu.../mám droždie z Maďarska a to vykysne veľmi rýchle/
  4. vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku vysypanú múkou..
  5. klobáska sa uvarila a pokrájala som ju na 4 rovnakú kúsky..
  6. z cesta som urobila malé bochníčky...a do každého som zabalila klobásku..
  7. zabalené som nechala podkysnúť 15 min..zatiaľ som si pripravila bravčovú domácu masť na vyprážanie...vyprážala som v malej rajničke, aby boli hod-dogy ponorené čím viac v masti a počas pečenia som rajničku zakryla pokrievkou a znížila plyn...aby sa dobre prepiekli..
  8. vyprážala asi 5 min...počas vyprážania som otáčala dokola, aby sa celý opiekol...
  9. hotové hod-dogy...z ostatného cesta, do ktorého som nezabalila klobásku,som vypiekla lángoše...
  10. hotové som naservírovala s veľa zeleninou na taniere a posypala strúhaným syrom..prajem vám dobrú chuť..