Horký melón (fotorecept)
Autor receptu: 2010
v thajsku sa hovori: sladke pre radost a horke pre zdravie.
PS: ked uzivate lieky na znizenie cukru v krvi tento recept nie je pre vas.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento kvazi melon moze byt naozaj super horky.
1- Nekupime ozltnuty - nie je cerstvy- prezrety
2- Tmavo zeleny je vraj viac horky ako bledo zeleny ( je mlady)
3- Ze vraj ma mat viac vrasok - Rozkrojime po dlzke a vykrojime - vyskrabeme semienka a duzinu, ja som pouzil lyzicku.
- Nakrajame na platky
- No a teraz je treba sa zbavit horkosti.
Da sa, ze vraj hodit do vriacej vody a predvarit a vodu zliat.
Ja som pouzil druhu variantu kde som dal platky melona na 15 minut do slanej vody ktoru som potom zlial a melon som pod tecucou vodou oplachol od soli.
- Na troche oleja vo woku si oprazime cesnak, pridame nakrajane platky pocukrujeme ja som dal lyzicku cukru, poprehadzujeme- oprazime. Podlejeme trochou bujonu a chvilu podusime, ( makke ale stale chrumkave).
Odlozime z woku na stranu. Da sa jest len tak ako priloha.
Do woku dame lyzicu oleja zacneme robit prazenicu, pridame podusene melonove platky.
Ochutime v azii je to sojovou omackou a rybacou.