Horký melón (fotorecept)

Autor receptu: 2010

v thajsku sa hovori: sladke pre radost a horke pre zdravie. PS: ked uzivate lieky na znizenie cukru v krvi tento recept nie je pre vas.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento kvazi melon moze byt naozaj super horky.
    1- Nekupime ozltnuty - nie je cerstvy- prezrety
    2- Tmavo zeleny je vraj viac horky ako bledo zeleny ( je mlady)
    3- Ze vraj ma mat viac vrasok
  2. Rozkrojime po dlzke a vykrojime - vyskrabeme semienka a duzinu, ja som pouzil lyzicku.
  3. Nakrajame na platky
  4. No a teraz je treba sa zbavit horkosti. Da sa, ze vraj hodit do vriacej vody a predvarit a vodu zliat. Ja som pouzil druhu variantu kde som dal platky melona na 15 minut do slanej vody ktoru som potom zlial a melon som pod tecucou vodou oplachol od soli.
  5. Na troche oleja vo woku si oprazime cesnak, pridame nakrajane platky pocukrujeme ja som dal lyzicku cukru, poprehadzujeme- oprazime. Podlejeme trochou bujonu a chvilu podusime, ( makke ale stale chrumkave). Odlozime z woku na stranu. Da sa jest len tak ako priloha. Do woku dame lyzicu oleja zacneme robit prazenicu, pridame podusene melonove platky. Ochutime v azii je to sojovou omackou a rybacou.