Hokkaido pikantne /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Pestujem na záhrade túto skvelú tekvičku..mám jej veru dosť a plazí sa už aj do susedovej záhrady cez plot..urobila som z nej výbornú zaváraninu..

120 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. tekvice som pozbierala..
  2. poriadne umyla..
  3. pokrájala na 1x1cm kocky..
  4. pokrájané zasypala cukrom a nechala stáť 3 hodiny..
  5. Na jednu dávku čiže 750g. tekvice ide 500ml vody..keďže robím 3 dávky, tak všetko sa násobí...odmerala som 1 a pol litra vody, dala som do nej 540ml.vínneho octu,6 strúčikov cesnaku pokrájaný na drobno,chilli by malo ísť 15 ks. ale dala som iba 10 ks. lebo sú moc ostré...nové korenie, klinčeky a všetko som uvarila 20 min.
  6. do horúcej uvarenje vody som nasypala tekvičky aj s roztopeným cukrom a varila 8 min.potom som ju horúcu vybrala z vody ...
  7. plnila som ju horúcu do pohárov...nálev som dochutila soľou a nechala znovu variť niekoľko minút, vrelým nálevom som zaliala tekvice v pohári, zatvorila...
  8. uložila hore dnom na 24 hodín do suchého dunstu a poriadne zakryla..otvoriť a konzumovať až po 4-6 týždňoch...dobrú chuť..