Foto: zirafninka1
Recept na prípravu žltého krému, ktorý chuťou pripomína tvarohový krém.
Postup
-
1
Tekvicu prerežeme na polovice a vyberieme semienka.
-
2
Tekvicu položíme na pekáč a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a dužinu oddelíme od šupky. Mne sa to najľahšie robí zmrzlinovou naberačkou.
-
3
Kešu orechy si 6-8 hodín vopred namočíme. Potom ich prepláchneme.
-
4
Tekvicovú dužinu, kešu orechy mixujeme na hladký krém.
-
5
Postupne pridávame sirup a citrónovú šťavu. Ak máte doma Doda, musíte pridať aj GIN :) Množstva síce udávam, ale treba to ochutnať. Každá tekvica je iná. Krém by mal chutiť podobne ako tvaroh. Podľa chuti je možné pridať napríklad škoricu, vanilku...
-
6
Hokkaido krém - tvaroh som plnila do pohárov s kokosovou "šľahačkou" a čokoládovými cereáliami. Pohare plnte pred podavaním, aby cerealie ostali chrumkavé. Ak chceme hustejší krém, tekvicovú dužinu necháme odkvapkať cez plátno, ale nie je to nutné.
Neostáva mi nič iné iba gratulovať
Kk ďakujem.
tam hodil. Oprav si to prosím ťa.
Takže môžu byť dve verzie. Jedna s vaječníkovým likérom pre ženy
a druhá s ginom pre chlapov. S @havino nebudeme požadovať
žiaden honorár za vylepšenie tvojho výborného receptu. Prajeme krásny deň .