Hokkaido krém fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. januára 2013

Recept na prípravu žltého krému, ktorý chuťou pripomína tvarohový krém.

Suroviny

800 g
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu prerežeme na polovice a vyberieme semienka.

    Hokkaido krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu položíme na pekáč a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a dužinu oddelíme od šupky. Mne sa to najľahšie robí zmrzlinovou naberačkou.

    Hokkaido krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kešu orechy si 6-8 hodín vopred namočíme. Potom ich prepláchneme.

    Hokkaido krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tekvicovú dužinu, kešu orechy mixujeme na hladký krém.

    Hokkaido krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Postupne pridávame sirup a citrónovú šťavu. Ak máte doma Doda, musíte pridať aj GIN :) Množstva síce udávam, ale treba to ochutnať. Každá tekvica je iná. Krém by mal chutiť podobne ako tvaroh. Podľa chuti je možné pridať napríklad škoricu, vanilku...

    Hokkaido krém (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hokkaido krém - tvaroh som plnila do pohárov s kokosovou "šľahačkou" a čokoládovými cereáliami. Pohare plnte pred podavaním, aby cerealie ostali chrumkavé. Ak chceme hustejší krém, tekvicovú dužinu necháme odkvapkať cez plátno, ale nie je to nutné.

Diskusia k receptu

evusik
ja keď vidím hokkaido okamžite u mňa funguje Pavlovov reflex... ihneď slintám :-) krásne :-)
klaura
to je krásny recept ... nielenže pekne vyzerá, ale aj použité ingrediencie nazančujú, že dobre chutí ... ešte sa mi nejaké tekvičky váľajú v pivnici ... takže si túto pochúťku urobím ... :)
zenfira
Zirafninka1 tento receptik vyzera fantasticky! Chcem sa opytat - cim najlepsie nahradit ten agavovy sirup? Mozem medom?
martamm
Zirafinka, s týmto receptom si mi veru ulahodila, tak krásne využitú tekvicu hokaido som veru ešte nevidela, vynikajúci recept, ďakujem :)))))
hannah22
zaujímavý receptík, hokaido na různe sposoby na slano robím, u nás je ešte dostat hokaido, tak skúsim mám chut maškrtit, už sa teším, tie poháre sú originálne... dík, ukladám..... :))
dorisa
Krasny recept, ešte mam dve tekvice.......doma mi to nechcú......pridite si zobrať....xixi
mesiar50
Takéto senzačné jedlo z tekvice som ešte nevidel.
Neostáva mi nič iné iba gratulovať
Kk ďakujem.
dodo46
Je to pekné. A gin tam nejde do toho? K tej citronovej šťave by sa
tam hodil. Oprav si to prosím ťa.
ywett
wow nádhera! A kde si zohnala tie poháre? :-)
havino
bože to je prekrásne, hod sem jeden pohár,ale ten si aj nechám, tie poháre sú tiež krásne. Rada by som okoštovala, len ja neviem či by mi to jedli keby by som povedala, že z tekvice, musela by som im to, ako @dodo píše o gine,tak ja aspoň vaječným likérom poliať. Naozaj krásne si to urobila.
zirafninka1
vsetkym dakujem :) @dodo46 sakra..ako som mohla taku chybu spravit? opravim samozrejme :) @ywett , @havino to su len plastove pohariky. ale daju sa pouzit viackrat. maju ich v cukrarskych potrebach. napr peceniehrou.
dodo46
@zirafninka
Takže môžu byť dve verzie. Jedna s vaječníkovým likérom pre ženy
a druhá s ginom pre chlapov. S @havino nebudeme požadovať
žiaden honorár za vylepšenie tvojho výborného receptu. Prajeme krásny deň .
tornadolue
@zirafninka1 ja stale odpadavam z tvojich receptov. Myslela som, ze hokaido polievku nic neprekona, ale toto sa mi strasne paci. Otvor si uz nejaku vege cukraren alebo restiku a budem k tebe aj dochadzat :)
zirafninka1
jej dakujem vsetkym :) @tornadolue tag mi chybal? sakra :)) dam pozor nabuduce. a vege restiku? ja? to by neslo. vsetko by som zjedla a zakaznikom by nic neostalo.
marianne
...nadhera. Tu restiku by si si otvorit predsa len mohla,zo mna sice vegan nikdy nebude,ale urcite by som si dala povedat,nielen urcite chutne,ale aj na oko nadherne.Skoda takyto talent ladom lezat:-)
ethanel
Parada, toto urcite vyskusam ja kupujem podobne veci ma infusion4chefs
zenfira
Zirafninka1 konecne som vyskusala tento zaujimavy receptik. Velmi chutne a zdrave - my sme si to dali ako dezertik, ale nabuduce to budu vydatne ranajky ;-)