Hokaidové pyré na sladko (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej kuchárky, ale nemám potrebné ingrediencie, tak improvizujem. Teda jasne, že nie je to makrobiotický recept! Pyré zasterilizujem, mám hotovú plnku na koláčiky.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny. (Gelfix som nepotrebovala)
  2. Umyté Hokaido zbavíme koncov, vydlabeme jadierka, narežeme na plátky a potom na malé kocočky.
  3. Jablko zbavíme šupky a jadrinca a tiež nakrájame na drobnejšie.
  4. V kastróli dusíme na troche vody nakrájanú tekvičku....
  5. ...pridáme nakrájané jablká a cukor.
  6. Dusíme cca 20 minút, pokiaľ nie je všetko tak mäkké, aby sa dalo rozmixovať dohladka. Keď je všetko udusené, tak ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
  7. Pre rýchle podávanie do pyré primiešame goji (kustovnicu čínsku) a povrch mištičky posypeme strúhaným kokosom.
  8. Zmes plníme do pohárikov. Sterilizujeme vo vodnom kúpeli cca 10 minút( vretie). Pyré budem používať napr. do koláčikov z lístkového cesta.
  9. Dobrú chuť. Idem ho zjesť.