Hliva na smotane

Autor receptu: tinca

Včera som kúpila krásnu hlivu, tak som ju dnes uvarila, tu je recept. No a chcem vyskúšať aj pridať fotku, či sa podarí neviem.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Opláchnutú a odkvapkanú hlivu si nakrájame na väčšie slížiky. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita a pridáme hlivu. Ďalej pridáme všetky koreniny, bujón, vegetu a cesnak. Dusíme vo vlastnej šťave, ktorú si hliva pustí, nepodlievame!
  2. Medzitým si pripravíme smotanovú zátrepku a keď je hliva mäkká, ju ňou zalejeme a za stáleho miešania povaríme. Ja som soľ nepridávala ani ju neuvádzam, nakoľko stačila soľ z vegety a bujónu. RADA NAVYŠE: ak je hliva mladá pridáme aj stopky,ktoré si nakrájame na drobnejšie a opekáme ich na cibuľke 15 minút skôr ako plody.
  3. Ako prílohu som použila hlbokozmrazené halušky, ktoré poradila v diskusii SOVKA, boli výborné. Ale kľudne to môže byť aj cestovina, ako komu chutí.