Hliva na smotane
Autor receptu: tinca
Včera som kúpila krásnu hlivu, tak som ju dnes uvarila, tu je recept. No a chcem vyskúšať aj pridať fotku, či sa podarí neviem.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Opláchnutú a odkvapkanú hlivu si nakrájame na väčšie slížiky. Na oleji opražíme cibuľu do sklovita a pridáme hlivu. Ďalej pridáme všetky koreniny, bujón, vegetu a cesnak. Dusíme vo vlastnej šťave, ktorú si hliva pustí, nepodlievame!
- Medzitým si pripravíme smotanovú zátrepku a keď je hliva mäkká, ju ňou zalejeme a za stáleho miešania povaríme. Ja som soľ nepridávala ani ju neuvádzam, nakoľko stačila soľ z vegety a bujónu.
RADA NAVYŠE: ak je hliva mladá pridáme aj stopky,ktoré si nakrájame na drobnejšie a opekáme ich na cibuľke 15 minút skôr ako plody.
- Ako prílohu som použila hlbokozmrazené halušky, ktoré poradila v diskusii SOVKA, boli výborné. Ale kľudne to môže byť aj cestovina, ako komu chutí.