Hermelínove rezne s naloženými hubami

satin2 - fotkasatin2, 17. augusta 2010
15-20 minút
príprava

Suroviny

5 dl
1-5
10 dg
1-2
na obalenie
na obalenie




Postup

  1. 1

    5dl naložených hríbov,(pôvabnica fialová,muchotrávka červenkastá,rýdziky),hermelín,vajce,mandle,strúhanka,hl.múka,olej na vysmážanie. Hermelín pozdľžne prekrojíme tak,aby sa utvorila kapsa.Hríby necháme odkvapkať a natlačíme do dutiny v syre.Posypeme mandľami obalíme múkou,vajíčkom , strúhankou.Vyprážame na horúcom oleji.Ak obvod rezňa dôkladne obalíme v strúhanke, syr sa pri vyprážaní neroztečie.Podávame so zemiakovou kašou,zemiakmi,hranolkami a šalátom.....

Diskusia k receptu

evusik
@satin naložené hríby myslíš v slanom náleve? ja robím hermelín so šampiňónmi je to výborné. Ak môžem poradiť, daj už obalený syr do mrazničky, na 20 minút a potom vyprážaj, syr a neroztečie :-)
satin2
@evusik nie v slanom náleve.Ja zaváram hríby s malou cibuľkou a
baraním rohom,alebo čili papričky.Nálev deko plus ostatná dekorácia.........teraz som takto
zaváral zmes lesných húb(muchotrávky červenkasté,kuriatka,plávky,bedle,suchohríby,šampiony,hliva)
ejta
ja to poznám plnené mletými orechami a cesnakom, tiež super !
satin2
@ejta aj to môže biť super......do hermelína sa dá aj axperimentovať s
prísadami........
mamina2
hermelin s hribami?? myslim ze ma doma niekto bude nosit na rukach :D my ho robievame najcastejssie s cesnakom ale odteraz asi vyhra toto...dakujem satin2
mamina2
evusik...aj ja davam syr do mraznicky a zarucene sa neroztecie...vyborna rada
satin2
@evusik tá mraznička dobrá rada a čo sa tíka náplne ,môžu biť
všetky druhy jedlích hríbov......každý má osobitnú chuť......
janozmyjavy
Ja si myslím ža šampiony sú škoda lebo majú podobnú chuť ako hermelín. Do kapsy by som použil pôvodné huby v recepte. Čo sa týka obalu skúste spoje znova namočiť do vajíčka a znova do strúhanky(môže sa to opakovať). V každom prípade je to veľmi dobrý recept aj ten nápad s tou mrazničkou.
satin2
@janozmyjavy- máš pravdu čo sa týka šampionov,hory sa zbláznili,sama muchotrávka cisárska,hríb královsky.......