Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed... Už iba dodám, že prsia som plnila šunkou, syrom a ananásom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-1,5 kg |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 konzerva zaváraný |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
domáca |
|
3 PL domáca |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla, osušila a pripravila som si fóliu, aby som ich mohla trošku naklepať...
-
2
Po rozklepaní všetkých kusov, som ich osolila a okorenila...
-
3
Uložila som plátky šunky, položila som 2 plátky syra a na syr som uložila kocky ananásu. Ananás som znova prikryla plátkami šunky, aby mi to držalo pekne pokope.
-
4
Zrolovala... Polovicu som obalila vo vajci a strúhanke a polovicu som opiekla na panvici zo všetkých strán. Tie opečené sa mne lepšie páčili, bola krajšia kresba plnky.
-
5
Opečené a vypražené som vybrala na tanier a nechala som 15 min odpočívať...
-
6
Pokrájala. Toto boli opekané prsia...
-
7
Pokrájala som i tie, čo boli vyprážané.
-
8
Je medzi nimi rozdiel na pohľad, ale chuťovo sú všetky výborné.
-
9
Pokiaľ sa opekali prsia, pripravila som si aj prílohu.
-
10
Uložila na taniere a podávala som k nim uhorkový šalátik. Prajem vám dobrú chuť.
-
11
A po dobrom obede aj jahodová zmrzlina so šľahačkou.
ja robievam morcacie prsia na havajsky sposob podla tohoto receptu
www.epicurious.com/recipes/member/views/hawaiian-turkey-br...
nabuduce vyskusam tvoj sposob pripravy morcacieho masa ☺