Havajské kura

Autor receptu: ivkoamatka

Už dlho som sa chystala urobiť kura s ananásom :) a chutilo to omnoho lepšie než som čakala :D

4
porcie
65 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté, osušené a na kocky nakrájané kuracie prsia premiešame s prelisovaným cesnakom, mletou červenou paprikou, trochou soli a citrónovou šťavou. Kuraciu zmes dáme na hodinu odpočívať do chladničky.
  2. Vo väčšej panvici na troche oleja opražíme na väčšie kúsky nakrájané papriky. Podlejeme troškou vody a dusíme.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, kuracie kúsky a všetko dusíme do mäkka. Keď je všetko mäkké, pridáme Solamyl rozmiešaný v troche stud. vody ( ja som dala najprv 1 lyžicu, ale to sa mi moc nezahustilo a tak som pridala ďalšiu 1 lyž. rozmiešanú vo vode a bolo to super, presne ako to má byť ). Ak by sa vám to zdalo hustejšie, vždy to môžete zriadiť trochou vody. My sme boli spokojní a recept chutil všetkým :)
  4. Nakoniec pridáme ananás a zmes necháme prehriať. Podávame s ryžou.