Haruľa s mäsom a syrom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Zohnal som v hypermarkete mleté mäso. Bolo v ňom 60 % morčacieho mäsa, tak som ho použil do haruli. Tu si robím ku kyslej fazuli.

4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
na 180°C °C

Postup

  1. Tu je ukážka mletého mäsa 0,5 kg stojí niečo cez 1 Euro. Polievku fazuľovú kyslú som dal bez smotany, len z mlieka fazule a zemiaky. Tak som spravil sýtejšiu prílohu k nej. No aj samotne je to ohromné.
  2. Zemiaky som očistil nastrúhal na veľkých okách. Toľko aby váha zemiakov bola ako váha mäsa. Dal som do toho 3 vajcia. Ak vidíte viac nech vás to nepletie ja so použil dvoj násobnú dávku. Ďalej som pridal majorán asi 1 PL, mleté čierne korenie 1 PL a rozmačkaný cesnak. Nakoniec som to osolil. Dobré som to premiešal a nechal chvíľu postať. Dá sa to aj robiť na panvici ako placky je to rýchlejšie. No mal so inú robotu, tak som to dal robiť do sklenej misy. Keď som to mal v mise, tak som do hmoty lyžicou povtláčal sýr, ktorý som krájal na 1 cm kocky. V tej rúre sa to dlhšie robí no je menej roboty s tým. Misu som dal do rúry zakrytú na 180°C a robilo sa mi to 100 minút. To zavisí, akú vrstvu mate v mise a od typu rúry.
  3. Asi 70 minút som to piekol zakryté a potom pol hodinu som to piekol odokryte. A tu je výsledok pekná farba a vôňa až tak žalúdok krútilo od nedočkavostí. Nechal som to vychladnúť a potom krájal na kocky.
  4. Čo vám budem hovoriť hneď sme sa do toho pustili. Dobré jedná báseň, Treba raz skúsiť a uvidíte. Musel som to dať do komory, lebo ku kyslej fazuli neostane. Takže vám želám dobrú chuť. Je to lacné a dobré.