Hanger steak na rozmaríne

Autor receptu: afataga

Vôbec nie je pravda, že steaky sa robia len zo sviečkovice, inšpiráciu som našla tu: http://www.youtube.com/watch?v=wOJJtJ4n9CE, výsledok ma milo prekvapil.

2
porcie
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V stredu som kúpila hanger steak, do dnes som ho nechala v chladničke odležať. Mäso som očistila podľa návodu na YT. Rozdelila som na 4 ks po cca 100g, hodinu pred prípravou som výdatne posypala soľou a korením nadrveným v mažairi, nechala som ho na linke
  2. Na panvicu som dala trošku masti, nechala riadne rozpáliť, mäso je také šišaté, tak som ho pri opekaní otáčala, opekala som ho cca 4 min.
  3. Potom som ho dala na pekáčik do rúry na 55° na 2 min., potom som ho vybrala a zakryla poklopom asi na 5 min., kým som urobila redukciu. Do tej istej panvice som naliala víno, pridala som fazuľku, paradajku, rozmarín a nadrvené chlilli
  4. Keď sa víno zredukovalo, odstavila som panvicu a pridala kúsok masla
  5. Prílohu sme mali varené zemiaky s maslom, vňaťkou a pažítkou.