Hanger steak na rozmaríne
Autor receptu: afataga
Vôbec nie je pravda, že steaky sa robia len zo sviečkovice, inšpiráciu som našla tu: http://www.youtube.com/watch?v=wOJJtJ4n9CE, výsledok ma milo prekvapil.
2 porcie |
15 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- V stredu som kúpila hanger steak, do dnes som ho nechala v chladničke odležať. Mäso som očistila podľa návodu na YT. Rozdelila som na 4 ks po cca 100g, hodinu pred prípravou som výdatne posypala soľou a korením nadrveným v mažairi, nechala som ho na linke
- Na panvicu som dala trošku masti, nechala riadne rozpáliť, mäso je také šišaté, tak som ho pri opekaní otáčala, opekala som ho cca 4 min.
- Potom som ho dala na pekáčik do rúry na 55° na 2 min., potom som ho vybrala a zakryla poklopom asi na 5 min., kým som urobila redukciu.
Do tej istej panvice som naliala víno, pridala som fazuľku, paradajku, rozmarín a nadrvené chlilli
- Keď sa víno zredukovalo, odstavila som panvicu a pridala kúsok masla
- Prílohu sme mali varené zemiaky s maslom, vňaťkou a pažítkou.