Habanero omáčka 2 (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Jednu už u seba v receptoch mám, preto tá dvojka. Vhodný pre papuľky plechové :) Recept odkukaný z chillichilli...

15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nepostrádateľné pomôcky:
    chirurgické rukavice - 1 pár
    prísun čerstvého vzduchu - veľa
    Chilli, cibuľu, mrkvu nakrájame, prípadne nastrúhame nezabudnime si pri tom navliecť neprederavené rukavice, mohli by sme to potom ľutovať :)
  2. Neošúpané strúčky cesnaku nasucho opečieme na panvici zo všetkých strán, až začne černieť, trvá to približne 10-15 minút a pokiaľ budeme zmes na omáčku variť, necháme vychladnúť.
  3. Chilli, cibuľu, mrkvu zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a cukor. V prípade že použijete umeocot soliť netreba, je slaný dosť. Necháme variť kým mrkva nezmäkne, trvá to 15-20 minút, tu Vám príde vhod ten prísun čerstvého vzduchu, pretože sa Váš byt zaplní omamnou vôňou kapsaicínu :) Po uvarení necháme trochu schladiť a pridáme ošúpaný cesnak a rozmixujeme.
  4. Aby sme mali s čím tú dobrotu koštovať, tak som mu pripravila parťákov :) údené rebrá a domáci chlieb. Myslím, že im to spolu sekne...
  5. Rozmixovanú omáčku naplníme do pohárov, jeden nechám na čerstvo a ostatné zasterilizujem. Dúfam, že sa nájdu nadšenci takýchto lektvarov a potešia sa receptu :) Tak dobrú chuť a ohnivým papuľkám zdar!