Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami fotorecept

patroveckypitrs - fotkaPatroveckypitrs, 3. apríla 2016 10:00
Ďalšie recepty »

Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú v horách niečo horské jesť. Je to guľáš štyroch chutí. Pikantné, sladké, kysele a korenisté. Hlavne vinikajúce jedlo pre tých čo majú radi divinu.

8
porcií
30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Deň vopred som si uvaril hovädzí vývar. Brusnice som večer pred varením zalial vínom. Slaninu som použil gazdovskú je s rascou. Nakrájal som ju na drobno. Ta rasca čo je na slanine to množstvo stačí do jedla . Papriku mletú červenú Žitavskú je to kvalitná paprika. Cibuľu som krájal na drobno. Cesnak tiež pokrájal na drobno. Korenie som použil čerstvo mleté. Nakoniec mäso pokrájal na 4cm kusy.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som dal slaninu s cibuľou a trochou oleja a na drobno pokrájané čili. Podusil cibuľu do mäkka a slanina nech je trošku opečená.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do podusenej cibule som pridal cesnak. Nechal ho chvíľu opiecť nech prevonia.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď na to som pridal mäso a borievky, spočiatku miešal aby neprihorelo, ale trochu sa opieklo. Keď napokon mäso pustilo šťavu, tak potom už prikryté som to dusil. Občas miešal nech sa nenalepí na dno hrnca.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa voda vyparila, že v hrnci ostal len olej. Vtedy som hrniec dal vedľa sporáka, hneď pridal mletú papriku a nechal ju trochu v horúcom oleji vylúhovať.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som hrniec dal znovu na sporák a pridal do neho víno s brusnicami. Teraz prilial vývar, toľko aby mäso trochu vyčnievalo nad hladinu. Ešte okorenil čerstvo mletým korením štyroch farieb. Nechal som rýchlo rozvariť a potom už len pomaly variť, tak len bublať.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď mäso začínalo mäknúť, tak som do hrnca dal pasírované paradajky. A nechal ďalej variť. Osolil opatrne, lebo vývar bol slaný. Počas varenia sa voda vyparovala, tak som prilieval zvyšok vývaru.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď už mäso bolo na skús mäkké, tak som pridal brusnicový džem a nakrájaný tymian. Nechal ešte povariť, tak desať minút a máme hotovo.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Guľáš som nechal trochu vychladnúť a môžeme servírovať. Podávame s knedľou, alebo varenými zemiakmi a zapíjame vínom. Kto chce môže si na tanier pridať kyslú smotanu za lyžicu, alebo pokapať pár kvapkami citróna. Želám dobrú chuť.

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist