Marinovaný baklažán fotorecept

lusinkab - fotkalusinkab, 14. júna 2013
Marinovaný baklažán (fotorecept)
Foto: lusinkab

Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík a keďže tak či tak som mala v Zobraziť celý popisVčera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík a keďže tak či tak som mala v chladničke baklažán ktorý trebalo použiť tak tu je sľúbený recept. Takto pripravený sa hodí na letnú grilovačku,len tak na zobkanie pre návštevu alebo kľudne poukladať na svoju obľúbenú pizzu. V uzavretej nádobe vydrží aj dva týždne ale u nás takto dlho nikdy nevydržal.

Suroviny

1 ks
4 strúčiky
1 ks
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najpr si pripravíme všetky potrebné suroviny a dáme poriadne rozohriať panvicu,žiaden olej len na sucho ako keď robíme zemiakové lokše ......

    Marinovaný baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..... baklažán nakrájame na tenké plátky. Ak máte väčší kľudne rozrežte na polovicu ako to bolo aj v mojom prípade ......

    Marinovaný baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    .... a postupne opekáme z oboch strán až kým nespotrebujeme všetok baklažán ....

    Marinovaný baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    .... ja to ukladám na tanier a keď trošku vychladne dávam rovno do plastovej nádoby. Keď už ich mám všetky hotové nasekáme si cesnak,chilli a na kolieska nakrájame citrón ....

    Marinovaný baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    .... ku baklažánu pridáme cesnak,chilli, natrhané mätové lístky, soľ a olivový olej len toľko aby bol na každom kúsku. Poriadne premiešame a pridáme nakrájaný citrón,opäť premiešame,uzavrieme a dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky aby sa nám všetky suroviny pekne spojili ale najlepšie je to na druhý deň......

    Marinovaný baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .... no a tu už je hotový, možno sa niektorým zíjde aj pri letných grilovačkách.

    Marinovaný baklažán (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kika1212
Dva týždne v chladničke, v uzavretej nádobe. Kto vydrží, ruku hore! Ja určite nie. To je papaníčko. Chýba mi baklažán, čo nie je problém, ostatné mám a idem na to. Výborné, takmer nekalorické. Ďakujem a prajem pekný víkend.
marianne
Si Ta adoptujem a hotovo,padla klec...dokonca ste si s dcerou velmi podobne...esteze som doterigala domov dnes dva pekne baklazany,galantania prisli,mi radost spravili...dakujem ti:-)
elixir
Tak toto by som si dala hneď... dnes tuším ukladám takéto zeleninové recepty len... :) Fakt krásne @lusinkab , vždy máš zaujímavé receptíky.
afataga
co na toto povedat? uplne super, to si isto urobim, si preto, lebo moj by sa z baklazanu asi otravil :-) ale ked ho zapeciem spolu so zemiakmi a masom, tak ho zje, lebo sa mu blbo vybera :-))) aspon mi to cele zostane :-)
angast
nie som vegetarián , ale toto spapám s radosťou. Vynikajúce jedlo !!!!!
tiginko
@lusinkab včera (predvčerom?) si ho niekde spomínala, tak som si ho napísala, lebo ma to veľmi lákalo. A ľaľa, už si ho môžem rovno uložiť so KK! Vyzerá to úžasne, škoda že nemám cez víkend čas ho urobiť, ale čo najskôr vyskúšam, s dcérou takéto dobroty milujeme :-)
jamarlen
krásne:)l
len dúfam, že citrón ani baklík nebude horký......

cesminaz
@lusinkab nadherna uvodna fotka!!! Baklazanik,alebo ho radsej nazvem "Baklazanovy salat"lebo tak vyzera-vyzera naozaj bozsky skvelo ;-DD urcite vyskusam podla tohto,len sa chcem spytat ci to nieje moc kysle???
cesminaz
..jaj a este..ten citron sa ma tiez zjest??-dakujem za odpoved :-)
xnikix
Keď najbližšie kúpim baklažán tak vyskúšam ;)
xnikix
Keď najbližšie kúpim baklažán tak vyskúšam ;)
violeta
To je super @lusinkab , že si sem ten recept pridala :-)Ja som to už podla teba skúšala 2x, bolo to výborné, podávala som ho na opečenom chlebe, ale až teraz som zistila, že som dala príliš vela oleja, ja som baklažán celý zaliala olejom a to má byť vlastne šalát :-)
lusinkab
@kika1212 presne tak kto vydrzi u nas to pojde hned na druhy na den :-) a nemusis mat ani vycitky svedomia ak to zjes vsetko naraz :-) @marianne :-)))))))) ja som dobra ale len na kratke trate ako moj znami hovori ... ale nie len sa smejem :-) vyskusaj uvidis,ze ti to bude chutit mame podobne chutove kanaliky @mariamka len nie ceruzky prosim :-) radsej nejaku klobasku @elixir dakujem ti velmi pekne ja sa tiez od teba stale inspirujem @elysa @izabella929 @angast dakujem vam krasne :-) @afataga :-) presne tak viacej zostane pre teba :-) ja si tak len pre seba robim pecienku :-) kedze moj to ani do ust nezoberie ale ked bol na slovensku tak mamkine pecenove halusky mu chutili :-) @tiginko dakuejm budem rada ak vyskusas, ja som to uz spominala viackrat ale kedze ide leto (tu u nas zima) tak sa pri letnych grilovackach urcite zijde :-) @jamarlen ak nakrajas na tenko,baklazan nebude stary a citron bude s tenkou korou tak nemas sa coho bat @cesminaz dakujem :-) no citron si mozes pridat podla seba, nie je tam stava ale je len nakrajany na kusky na druhy den ho kludne mozes vybrat,citron som osobne z toho nejedla kedze je len skor na chut. @xnikix dakujem budem rada :-) @violeta dakujem som rada,ze sa u vas tak ujak :-) ono je vlastne na kazdom kolko oleja prida kazdi ma rad nieco ine :-) ale aj ked si zaliala cely tak na chuti to nic nezmeni len to bude viac olejanate :-)
lusinkab
@angast :-) preco by vadilo ved ta fotka je uzasna a ten baklazanik sa len tak smeje pri jakom fajnuckom masku je :-) to ma len tesi,ze si vyskusal a hlavne k takej dobrote :-) dakujem
irenaw
tento recept ma očaril, čo viac dodať ;-)
tornadolue
Vdaka za skvely recept, robila som ho uz dvakrat, paci sa mi to viac ako opekat uz namarinovany baklazan. Marinadu som si sice trochu obmenila, ale matu som nechala, ta je genialna :)
lusinkab
@tornadolue dakujem a som rada,ze si spokojna a vyskusala si :-) no mne sa to tiez viac paci hlavne koli tomu,ze nenasiaknu tolko oleja a ta mata v tom osviezi :-)
lusinkab
:-) tak tak to mi prvy krat moja "svokra" robila a od vtedy to robime doma pravidelne :-)
afataga
aj ja som ho vcera robila, dala som aj polovicu cerevenej masitej papriky pokrajanej a tiez nasucho opecenej a pridala som aj listky medovky, bolo to vyborne a dokonca aj moj si trochu dal, skoro som odpadla :-)



a aby tomu baklazanu nebolo smutno, dali sme k nemu aj krilovanu krkovicku :-)


kika1212
Veľmi pekne ďakujem za výborný recept. Je to naozaj veľmi dobé. @afataga , včera sme mali rovnakú pracovnú náplň, rovnaké chute. Ty si skoro odpadla z tvojho a môj zo mňa. On si myslel že sú to dusené huby.
Ale vyzeralo to tak. Neviem čo tí chlapi majú proti zdraví jedlám. Aj jemu k tomu chýbalo kus mäsa, ale bohužiaľ. Nabudúce. No jednoducho som zdôvodnila, zatiaľ len tester. Kompletka v nedeľu.
Ale tvoj si polabúžil. @lusinkab ĎAKUJE. (Už sa musím naučiť pridávať
foto)
kika1212
@afataga , veď ja o tom vôbec nepochybujem, hádam sa nebudeme klamať. Aj ja k tomu taký dobrý kus. Takže tá spodná je tvoja... Krásna, statočná ...:)
lusinkab
@afataga a @kika1212 som rada,ze vam chutilo :-) inaksie tie fotky su nadherne dakujem,ze si ich sem hodila :-), ja taky muzsky problem nemam ten moj zje vsetko co pred neho polozim a niekedy si aj sam zapyta salat alebo nieco zdrave na veceru :-) jedine co hovoril,ze nezje je tofu (z tych zdravich veci) ale minule som ho tak sikovne zamaskovala,ze ochutnal a mu to aj chutilo :-)
1x belima
afataga
ten moj zje skoro kazdu zeleninu, ale baklazany moc nemusi a hlavne olivovy olej :-) zasa o tofu si nerob iluzie, vyraba sa zo soje, a ta je vacsinou geneticky modifikovana, takze podla mna to zdrave nie je ani nahodou, ved postuduj na nete
lusinkab
@afataga juj ten moj baklazany ma rad na vseliake mozne sposoby :) no ja neviem jedny hovoria,ze je dobra jedny,ze je zla tak mam z toho taky mix :-) ale zas tofu mam rada ale nerobim ho tak casto jedine ked skusam nejake recepty kde sa pridava tofu aj to len raz za cas :-) namiesto tofu a soje radsej nejake fajne masko :-) a k tomu zelenina to je asi to naj co moze byt :-)
havino
ja tiež len sama sebe si budem musieť urobiť, aj sama zjesť, alebo pre baby na grilovačku urobiť, môj to do úst nedá, práve včera v obchode ma ťahal od regalu, ked som zvažovala, že či zobrať baklažán, alebo nie
havino
sa tu zaoberám mojim chlapom a zabudla som vás pochváliť dievčence a chlapec @angast , inak to už píšem druhý krát, nechtom tuknem a preskakuje mi to tu, jedna radosť...klávesnica som myslela,
hej? :-)bez smiechu
@lucinka , @afataga , dokonalé jedlo, super fotečky tiež
angast
@havino
Keď dáš kvalitnú prílohu , tak nebude žiaden problém. Ani ja som nemal .
jerica
Tak to je paráda :-) mne aj na každý deň :-)
lusinkab
:-) @afataga presne tak :-) zdrava vyziva ako sa patri :-))))) @havino muza treba preskolit :-) ale nie len sa smejem vyskusaj a mozno si aj on da,bude si mysliet ako @kika1212 ,ze su to huby :-) dakujem za pochvalu xxxx @angast taka priloha je najlepsia :-) a ta tvoja ani nehovorim :-) @jerica dakujem :-)
slavka2012
@lusinka , krasny recept, paci sa mi, ze nie je velmi mastny. Ja mam trosku podobny na baklazany v escabeche, ale tie sa najprv smazia a tym padom nasiaknu olejom. V utorok mame navstevu, urobim ich ako lahke predjedlo:-).
tiginko
@lusinkab dnes sme ho mali k pečenému kuriatku, mali sme návštevu a veľmi nás všetkých nadchol, naozaj. Jednoduchý, osviežujúci... Repríza bude často!
lusinkab
@slavka2012 dakujem budem rada ak vyskusas a vam bude chutit,baklazan je velmi variabilny a daju sa s nim robit nespocetne vela chutnych jedal. @tiginko som rada,ze vam aj navsteve chutilo :-) ja som robila opat a tentoraz som pouzila aj nieco na domacu pizzu :-)
slavka2012
@lusinkab , Tak uz som ho aj vyskusala, pripravila nazajtra, je strasne dobry, musela som sa premahat aby som z neho polovicu neodchutnala. Zajtra ho budem podaviat v ramci roznych predjediel, inspirovaai ma j tomu @frezia a jej antipasti misti.
slavka2012
@lusinkab : uz su zjedene, na moju radost nic, naozaj nic na tacke nezostalo, takze som nedojedala a urcite bude repete:-).
havino
Lucinka, hotovo, ráno opečené, na obed zjedené, určite bude zaradený do nášho jedálnička, lebo aj polovička zjedol. Pýtam sa, chutí ti? odpoved: dá sa ! ale zjedol všetko.


lusinkab
@slavka2012 tak to som velmi rada :-) jeeej @havino dakujem za krasnu fotku a aj za vyskusanie som velmi rada,ze vam chutilo :-) a aj ten tvoj si na tom pochutnal
2010
Namarinujeme a aby mu nebolo smutno pridame cervenu cibulu paradajky a mozarellu atd. a upecieme :-)


kabanoska
@alena45
Alenka , ďakujem ti za výborný nápad. Zavaranú grilovanú zeleninu som ešte neskúšala a na zimu sa perfektne hodí. Vyskúšam .
S tým olejom si ma vyplašila. Ak s tým má niekto skúsenosti , alebo triky , prosila by som poradiť .
lusinkab
Jej @marianne vdaka za fotku a som velmi rada,ze vam chutilo :-) @2010 ty si moja krvna skupina :-))))) @alena45 vdaka za link,ulozila som si :-) ale ja zatial este nezavaram akurat tak dzemy aj to len zopar flasiek a ak sa minie tak narobim zase nove :-) ale mam taku kolonku v KK Ked raz budu deti :-) a tam si vsetky zavarane veci ukladam :-)
farbuska
dnes som urobila. namiesto mäty, ktorá pošla, som dala bazalku. neviem veru, či zostane čakať do zajtra. jednak toho nie je veľa (nabudúce urobím najmenej z dvoch baklažánov), ale najmä je to dobrota. vďaka za recept.
kucharka
Toto malo ísť pôvodne ako príloha k mäsu ale ja som si to nakoniec len tak nakladala na topeničku. Je to ohromná dobrota, určite bude u nás častejšie. Nemala som mätu, tak som dala petržlenovú vňať.
Ďakujem za super recept.
kucharka
Musím pripomenúť tento super recept. Príloha k mäsu, rybe, ku grilovačke... všetkým veľmi chutí. Ďakujem za parádny recept, robím často.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia