Grilované krevety

Autor receptu: redakcia

Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

4
porcie
120-180 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme odstáť 2 až 3 hodiny. Do marinády vložíme na niekoľko hodín krevety. Pred grilovaním očistíme ulitu a opäť na chvíľu vložíme do marinády.
  2. Pripravíme si sporákový gril, alebo môžeme použiť funkciu gril na rúre.
  3. Grilujeme len veľmi krátko, kým kreveta nezružovie na povrchu a vo vnútri je biela, teda približne 3 minúty z každej strany.
  4. Náš tip: Krevety sa predávajú zmrazené olúpané alebo neolúpané, predvarené. Stačí preto veľmi krátka tepelná úprava. Nelúpané krevety sa nechajú čiastočne rozmraziť, potom sa im ľahko dá odstrániť hlavička s čiernymi očkami. Odstránime aj čierne črievko pod hlavičkou, nožičky a odlúpneme obal, ale chvostík ponecháme – krevety zaň možno uchopiť pri jedle. Alebo krevety možno podávať nelúpané a zábavu s odstraňovaním uvedených častí ponechať hosťom.