Grilované krevety
Autor receptu: redakcia
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.
4 porcie |
120-180 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky ingrediencie zmiešame a necháme odstáť 2 až 3 hodiny. Do marinády vložíme na niekoľko hodín krevety. Pred grilovaním očistíme ulitu a opäť na chvíľu vložíme do marinády.
- Pripravíme si sporákový gril, alebo môžeme použiť funkciu gril na rúre.
- Grilujeme len veľmi krátko, kým kreveta nezružovie na povrchu a vo vnútri je biela, teda približne 3 minúty z každej strany.
- Náš tip: Krevety sa predávajú zmrazené olúpané alebo neolúpané, predvarené. Stačí preto veľmi krátka tepelná úprava. Nelúpané krevety sa nechajú čiastočne rozmraziť, potom sa im ľahko dá odstrániť hlavička s čiernymi očkami. Odstránime aj čierne črievko pod hlavičkou, nožičky a odlúpneme obal, ale chvostík ponecháme – krevety
zaň možno uchopiť pri jedle. Alebo krevety možno podávať nelúpané a zábavu s odstraňovaním uvedených častí ponechať hosťom.