Grilované kalmáre (fotorecept)

Autor receptu: andys

Stredomorský recept s postupom, ako očistiť čerstvé kalmáre.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z kalmárov vytiahneme hlavovú časť s vnútornosťami a odrežeme chápadielka (tie požijeme pri príprave pokrmu).
  2. Z hlavovej časti s chápadlami vyrežeme ústny otvor.
  3. Z tela kalmára vyberieme priehľadnú cievu a celého kalmára opláchneme pod tečúcou vodou.
  4. Prstami alebo nožom oškriabeme fialkastú blanu z povrchu tela kalmára. Ešte raz opláchneme.
  5. Takto pripravené kalmáre opražíme na rozohriatej grilovacej panvici (telá kalmárov aj chápadielka), na záver ich môžeme ochutiť bylinkovou soľou. Podávame s pestom z petržlenovej vňate, olivového oleja a cesnaku osoleným morskou soľou a s hranolkami, prípadne s čerstvým chlebom.
  6. Očistené kalmáre môžeme nakrájať na prstence, obaliť v cestíčku a vypražiť či uvariť v mierne osolenej vode a použiť ako prísadu do zeleninového šalátu.