Grilované broskyne s pistáciovou posýpkou a mascarpone

medulienka108 - fotkamedulienka108, 18. augusta 2013

Broskyne priamo z našej záhrady sú jednoducho božské a tento ľahký dezert v sebe spája to najlepšie z chute broskýň v kombinácii s pistáciami Zobraziť celý popisBroskyne priamo z našej záhrady sú jednoducho božské a tento ľahký dezert v sebe spája to najlepšie z chute broskýň v kombinácii s pistáciami a medom ochuteným mascarpone. Jednoducho mňam. Recept mám vyskúšaný dokonca aj s nakladanými broskyňami - takže ho nemusím oželieť ani v zime. Mimochodom, ak ste na recept naďabili na http://vypustitparu.blogspot.co.uk - nič som neokopírovala, blog je môj - začala som si tu dávať dokopy svoje recepty, aby neboli porozhadzované kade tade.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 - 6 ks
250 g
1 PL
120 g
50 g
50 g
1/2 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Začneme s prípravou posýpky. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celsia (stupeň 4). V miske si zmiešame múku s cukrom a škoricou a pridáme na kocky nakrájané kúsky masla (pre lepší výsledok je dobré použiť tvrdé maslo priamo z chladničky). Premiešame rukami - konečná zmes sa má pekne drobiť a pridáme nasekané pistácie.

  2. 2

    Nasypeme na plech a pečieme v rúre 15 - 20 minút do zlatista, občas posýpku premiešame. Hotovú posýpku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Broskyne rozpolíme a vyberieme kôstku. Zľahka posypeme cukrom a na 10 minút necháme odstáť. Vložíme pod gril na 3-5 minút, aby sa nám cukor v broskyniach trochu skaramelizoval. V prípade, že nemáte grill, vložte ich do rúry rozohriatej na 200 stupňov Celsia na 15 minút.

  4. 4

    Hotové broskyne posypeme pistáciovou mrveničkou a podávame s kopčekom mascarpone ochuteným medom. Dobrota!

  5. 5

    Posýpku si viem vždy pripraviť dopredu a skladovať vo vzduchotesnej nádobke - vydrží taký mesiac. Ak potom dostanem chuť na dezert, doba prípravy sa mi skráti na 8 minút.

Diskusia k receptu

weron0605
vyzera to uzasne, ale ked je v tej posypke maslo, neroztopi sa v rure ked sa pecie? mozno hlupa otazka, ale ja som posypku este nikdy nerobila :)
medulienka108
@weron0605 vôbec to nie je hlúpa otázka. maslo sa skutočne na začiatku pečenia v rúre roztopí, takže cesto v tomto štádiu pripomína akúsi kašičku, ale je to len na začiatku. postupne sa jeho konzistencia zmení a keď nadobudne zlatistú farbu, je hotové. vyber ho vtedy z rúry, aby vychladlo - až po vychladnutí totiž stvrdne a bude chrumkavé. ak by sa ti stalo, že miesto mrveničky máš iba jednoliaty kus betónu (mne sa to stáva, ak cesto počas pečenia nemiešam), žiaden problém. daj do mikroténového sáčku a rozdrvi valčekom na cesto. mimochodom - moja posýpka na fotografii nemá zlatistú farbu kvôli bezlepkovej múke, ktorú som použila, keďže som práve vtedy pripravovala dezert pre priateľa s celiakiou.
slavka2012
Vyzeraju velmi dobre, priam sa mi slinky zbiehaju, ked si predstavim vsetky tie lahodne chute, asi to bude moja prva sladka odmena po podovolenkovej diete :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia