Grilované broskyne s pistáciovou posýpkou a mascarpone

Autor receptu: medulienka108

Broskyne priamo z našej záhrady sú jednoducho božské a tento ľahký dezert v sebe spája to najlepšie z chute broskýň v kombinácii s pistáciami a medom ochuteným mascarpone. Jednoducho mňam. Recept mám vyskúšaný dokonca aj s nakladanými broskyňami - takže ho nemusím oželieť ani v zime. Mimochodom, ak ste na recept naďabili na http://vypustitparu.blogspot.co.uk - nič som neokopírovala, blog je môj - začala som si tu dávať dokopy svoje recepty, aby neboli porozhadzované kade tade.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Začneme s prípravou posýpky. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celsia (stupeň 4). V miske si zmiešame múku s cukrom a škoricou a pridáme na kocky nakrájané kúsky masla (pre lepší výsledok je dobré použiť tvrdé maslo priamo z chladničky). Premiešame rukami - konečná zmes sa má pekne drobiť a pridáme nasekané pistácie.
  2. Nasypeme na plech a pečieme v rúre 15 - 20 minút do zlatista, občas posýpku premiešame. Hotovú posýpku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  3. Broskyne rozpolíme a vyberieme kôstku. Zľahka posypeme cukrom a na 10 minút necháme odstáť. Vložíme pod gril na 3-5 minút, aby sa nám cukor v broskyniach trochu skaramelizoval. V prípade, že nemáte grill, vložte ich do rúry rozohriatej na 200 stupňov Celsia na 15 minút.
  4. Hotové broskyne posypeme pistáciovou mrveničkou a podávame s kopčekom mascarpone ochuteným medom. Dobrota!
  5. Posýpku si viem vždy pripraviť dopredu a skladovať vo vzduchotesnej nádobke - vydrží taký mesiac. Ak potom dostanem chuť na dezert, doba prípravy sa mi skráti na 8 minút.