Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou

grillmax - fotkagrillmax, 1. septembra 2012
Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou
Foto: grillmax

Prvý zo základných receptov na gril

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka prekrojíme tak, aby sme mali napríklad 1 pár kostičiek. Rebierka preložíme do hrnca s vodou do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením(ja preferujem svoje domáce) a vychladené rebierka necháme do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Zohrejeme gril na strednú teplotu a priamu metódu. Rebierka pomaly grilujeme a niekoľko krát otočíme.

    Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú rebierka hotové potrieme ich vlastnou BBQ omáčkou a necháme ich ešte 10 minút na grile. Odporúčam použiť nejakú grilovaciu misku

    Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Podávame napríklad so sezónnou grilovanou zeleninou.

    Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou - obrázok 4

Diskusia k receptu

helca103
v bode 3 sa mi páči ten stojan na rebierka a uviedol si sa super receptom - vitaj na vareche
jerica
@grillmax , vitaj , nič nepýtaj , pridávaj , ako si zahájil Tvoj vstup , prešiel si krstom s tak výborným receptom :-)
honestka
ja iba tolko, ze ked varis rebieka HOdinu, ich chut sa podstatne zmeni pri BBQ. skus ich pre grilovanim iba nasolit, nechat cez noc v chladnicke a potom zacat s grilovanim na slabom plameni-potrebuju ozaj cas, aby ostali chutne a aby sa oddelovali od kosti.

Maloco je ozaj lepsie jedlo ako taketo rebierka, ci svieze, ci udene- nech sme na nase recepty zvyknuti akokolvek /pre mna aj udene varene hlavne v polievkach-aj kyslych/.
grillmax
pre Honesku: súhlasím, toto je len taká rýchla varianta, už sa ale dlho chystám na klasiku 3:2:1, len to chce viacej času a dobrú partiu pri tom :-)
pre vierocku63: Korenie aj omáčku určite zverejním, zatial som len skúšal ako mi to pôjde nahrať a ako to bude vyzerať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia