Foto: grillmax
Prvý zo základných receptov na gril
Postup
-
1
Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka prekrojíme tak, aby sme mali napríklad 1 pár kostičiek. Rebierka preložíme do hrnca s vodou do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením(ja preferujem svoje domáce) a vychladené rebierka necháme do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.
- 2
Zohrejeme gril na strednú teplotu a priamu metódu. Rebierka pomaly grilujeme a niekoľko krát otočíme.
- 3
Keď sú rebierka hotové potrieme ich vlastnou BBQ omáčkou a necháme ich ešte 10 minút na grile. Odporúčam použiť nejakú grilovaciu misku
- 4
Podávame napríklad so sezónnou grilovanou zeleninou.
- 2
Maloco je ozaj lepsie jedlo ako taketo rebierka, ci svieze, ci udene- nech sme na nase recepty zvyknuti akokolvek /pre mna aj udene varene hlavne v polievkach-aj kyslych/.
pre vierocku63: Korenie aj omáčku určite zverejním, zatial som len skúšal ako mi to pôjde nahrať a ako to bude vyzerať...