Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou

Autor receptu: grillmax

Prvý zo základných receptov na gril

Postup

  1. Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka prekrojíme tak, aby sme mali napríklad 1 pár kostičiek. Rebierka preložíme do hrnca s vodou do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením(ja preferujem svoje domáce) a vychladené rebierka necháme do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.
  2. Zohrejeme gril na strednú teplotu a priamu metódu. Rebierka pomaly grilujeme a niekoľko krát otočíme.
  3. Keď sú rebierka hotové potrieme ich vlastnou BBQ omáčkou a necháme ich ešte 10 minút na grile. Odporúčam použiť nejakú grilovaciu misku
  4. Podávame napríklad so sezónnou grilovanou zeleninou.