Grilovaná parmica so sicílskou caponatou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Filé z parmice osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Caponata: Baklažán olúpeme, nakrájame na kocky a usmažíme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, urestujeme a zmiešame s nasekanými olivami, kaparami a píniovými orieškami.
  2. Nakoniec pridáme rajčinovú omáčku a vínny sirup. Dochutíme soľou a čiernym korením. Citrónovú kôru nakrájame na kocky a pomaly kandizujeme v cukrovom rozvare.
  3. Náš tip: Parmica červená (Mullus barbatus) je cenená morská ryba s pevným mäsom, ktoré chutí podobne ako krevety. Dosahuje veľkosť okolo 30 cm a váhu 500 g. Žije v Stredozemnom mori a pri atlantickom pobreží od Anglicka až po Severnú Afriku.