Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom fotorecept

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 1. decembra 2010
Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
1 ks, väčšie
4 ks
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej odrežeme dvojcentimetrové plátky.

  2. 2

    Vložíme ich na rozpálenú panvicu a opekáme dve minúty z každej strany.

  3. 3

    Pri opekaní pečene do panvice pridáme plátky jabĺk, aby sa tiež opiekli. Po opečení uložíme na toast a podávame.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
To by som si dala husaciu pecienku. Moja babicka zvykla vzdy pred Vianocami vykrmit husi, potom sme mali aj krasnu pecinku. V restauracii som jedla pecienku s hruskou. Tobolo tiez velmi dobre.

Pridaj komentár k receptu: