Grilážky
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 4. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Advent vonia na sto spôsobov. Veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Z kuchýň cítiť citrusy, škoricu, kakao, vanilku, no a z tej mojej Zobraziť celý popis Advent vonia na sto spôsobov. Veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Z kuchýň cítiť citrusy, škoricu, kakao, vanilku, no a z tej mojej karamel. Jeho trochu pripálená chuť nesmie u nás chýbať na vianočnom, ale ani na ľahšom adventnom stole.
porcií
príprava
Postup
-
1
V hrnci na miernom ohni rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Pridáme nakrájané maslo a necháme rozpustiť. Ďalej vmiešame kondenzované mlieko a varíme asi päť minút.
- 2
Nakoniec primiešane najemno nasekané orechy. Odstavíme a ešte teplé rozotrieme na tortové oblátky. Poslednú necháme prázdnu. Potreté oblátky uložíme na seba, posledná, vrchná bude bez plnky, zaťažíme a necháme cez noc v chladničke.
- 3
Konce stuhnutých grilážiek môžeme namočiť do roztopenej čokolády.
Tiež grilážky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu