Grilážky
Grilážky

Grilážky

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 4. decembra 2017
Grilážky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Advent vonia na sto spôsobov. Veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Z kuchýň cítiť citrusy, škoricu, kakao, vanilku, no a z tej mojej Zobraziť celý popis Advent vonia na sto spôsobov. Veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Z kuchýň cítiť citrusy, škoricu, kakao, vanilku, no a z tej mojej karamel. Jeho trochu pripálená chuť nesmie u nás chýbať na vianočnom, ale ani na ľahšom adventnom stole.

30
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
250 g
275 ml (Salko)
5 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme kryštálový cukor na karamel. Pridáme nakrájané maslo a necháme rozpustiť. Ďalej vmiešame kondenzované mlieko a varíme asi päť minút.

  2. 2

    Nakoniec primiešane najemno nasekané orechy. Odstavíme a ešte teplé rozotrieme na tortové oblátky. Poslednú necháme prázdnu. Potreté oblátky uložíme na seba, posledná, vrchná bude bez plnky, zaťažíme a necháme cez noc v chladničke.

  3. 3

    Konce stuhnutých grilážiek môžeme namočiť do roztopenej čokolády.

Diskusia k receptu

haji
Takové cukroví je mi blízkéé!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia