Ja robím grilážku na tento spôsob bez Salka, chutí vynikajúco.
25
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1. zmes: Práškový cukor, maslo a žľtky miešame vareškou nad parou do zhustnutia.
- 2
2. zmes: Kryštálový cukor skaramelizujeme a hneď pridáme pomleté orechy. Zmes ešte horúcu pridame do 1. zmesi a zmiešame ešte nad parou, aby sa spojili a aby všetko spolu zhustlo.
- 3
Pripravíme si tortovú oblátku, na ktorú rozotrieme polovicu pripravenej spojenej zmesi. Priložíme druhú oblátku, ďalšiu polovicu zmesi a pritlačíme tretiu oblátku. Snažíme sa robiť rýchlo, nakoľko rýchlo tuhne. Zabalíme do alobalu, zaťažíme a nechame stuhnúť. Potom pokrájame na úhľadné rezy a namáčame šikmo do čokoládovej polevy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu