Grilážka

mojaradost - bez fotkymojaradost, 3. decembra 2011

Ja robím grilážku na tento spôsob bez Salka, chutí vynikajúco.

25
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
2 ks
2. zmes:
200 g
150 g
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    1. zmes: Práškový cukor, maslo a žľtky miešame vareškou nad parou do zhustnutia.

  2. 2

    2. zmes: Kryštálový cukor skaramelizujeme a hneď pridáme pomleté orechy. Zmes ešte horúcu pridame do 1. zmesi a zmiešame ešte nad parou, aby sa spojili a aby všetko spolu zhustlo.

  3. 3

    Pripravíme si tortovú oblátku, na ktorú rozotrieme polovicu pripravenej spojenej zmesi. Priložíme druhú oblátku, ďalšiu polovicu zmesi a pritlačíme tretiu oblátku. Snažíme sa robiť rýchlo, nakoľko rýchlo tuhne. Zabalíme do alobalu, zaťažíme a nechame stuhnúť. Potom pokrájame na úhľadné rezy a namáčame šikmo do čokoládovej polevy.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mám dojem, že takúto plnku do grilážok robievala aj moja vrábeľská stará mama pred mnohými rokmi, keď som bola malá.
helca103
robim to presne tak isto , len ja dávam všetko len kryštálový cukor




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia